Demokratiske muslimer i opløsning

16x9

Støtteforeningen for Demokratiske Muslimer har besluttet at opløse sig selv, oplyser erhvervsmanden Asger Aamund

Støtteforeningen for Demokratiske Muslimer har besluttet at opløse sig selv, oplyser erhvervsmanden Asger Aamund.

Demokratiske Muslimer blev stiftet i 2006 i kølvandet af Muhammedkrisen med det formål at være et samlende, toneangivende talerør og debatforum.

Bag demokratiske muslimer stod blandt andet Asger Aamund og Naser Khader. Khader var formand for foreningen i dens første år. Medlemstallet røg hurtigt op på 2500, men er siden faldet drastisk.

"Vi i bestyrelsen for Støtteforeningen er enige om, at der ikke længere er behov for en støtteforening, idet vi nu anser, at Demokratiske Muslimer kan stå på egne ben og selv skaffe sig den fornødne økonomiske opbakning til sine aktiviteter, skriver foreningen i sit afsluttende nyhedsbrev.

Sundt for foreningen
Det vækker dog hverken harme eller bekymringer hos Demokratiske Muslimer.

"Det er kun sundt for os at stå på egne ben, og det føler vi os klar til," siger den tidligere talskvinde og nuværende medlem, Yildiz Akdogan (S).

Det socialdemokratiske folketingsmedlem mener ligefrem, at bruddet med Asger Aamund og støtteforeningen kan blive en fordel for den tilbageværende forening.

"Jeg tror, det er godt, at vi ikke længere kan klistres op sammen med en bestemt forretningsmand eller en bestemt politiker," forklarer Yildiz Akdogan.

Får resterne
Støtteforeningen udtrykker stor glæde over samarbejdet med Demokratiske Muslimer og vil tildele den resterende formue på 97.000 kroner til Demokratiske Muslimer og aktiviteter for kvinder med muslimsk baggrund.

Foreningen uddeler blandt andet den årlige demokratipris grundlovsdag, hvor prisen går til en person, der har gjort en særlig indsats for integrationen i Danmark.