Hvornår skal du få dine børn, karrierekvinde?

16x9

Flere og flere par henvender sig til fertilitetseksperter for at få at vide, hvor lang tid, de kan trække graviditeten. Vi har tjekket op på, hvornår det bedst for karrieren at få børn.

Hvor længe er det 'forsvarligt' at vente med at blive gravid, hvis man gerne vil have børn? Sådan lyder spørgsmålet i både Horsens og på Rigshospitalet, hvor man har oprettet klinikker, der blandt andet skal sørge for at teste, hvor længe mænd og kvinder kan vente med at få børn. Men er det overhovedet bedst for karrieren at vente?

- Meget tyder på at de fleste venter til efter karrieren er kommet godt i gang, det kan man jo se på fertilitetsraterne, siger professor Bent Greve, Institut for Samfund og Globalisering, Velfærd, diversitet og socialsammenhængskraft.

Forbudte fristelser
Det er der ifølge Bent Greve ikke altid grund til, for selv om det er en ubekræftet myte, som ingen arbejdsgiver vil ligge mund til, kan der være noget om, at kvinder uden børn ikke nødvendigvis er lige så attraktive som dem med børn.

- Vi ved der foreligger en indirekte diskrimination - de skal på lang barsel, hvilket især for mindre virksomheder kan virke som en belastning. Men de fleste vælger dog en sammensat arbejdsgruppe, der kan dække fleksible områder, og det er forbudt at differentiere, siger Bent Greve.

Studiemor eller med joberfaring
Set i forhold til arbejdsmarkedet råder Bent Greve de ambitiøse kvinder, der gerne vil gøre karriere til enten at få børn, mens de er i gang med deres uddannelse, så har man klaret barsel inden man skal søge job, eller at vente til de har været på arbejdsmarkedet et par år, hvor man har været i gang på jobbet og bevidst sit værd.

Emne til samtale
Hos Djøf, der organiserer jurister og erhvervsøkonomiske kandidater, vil man som udgangspunkt sige, at det suverænt er medlemmernes egen beslutning om, hvornår det passer ind. Men chefkonsulent Dorthe Gotthjælp oplever en klar tendens.

- Der er ingen tvivl om, at vi kan konstatere at vores unge jobsøgende medlemmer får spørgsmål om familieplaner til samtalerne, siger Dorthe Gotthjælp.

Børns sygedage kan skræmme
Karrieremæssigt kan der være fordele ved både at få børnene inden, så er det overstået, men en arbejdsgiver kan være bekymret for børnenes sygedage og fleksibilitet. Samtidig kan det være en fordel at vente, til man har været i gang på jobbet og bevist sit værd og får løn under barsel.

Hypotetisk kan Dorthe Gotthjælp komme med sit bud på, hvornår det er sværest.

1. Gravid og jobsøgende: Mange kvinder føler, de fører nogen bag lyset, hvis ikke de fortæller straks, fordi de ved de skal på barsel snart. Vores rådgivnig er at gå efter jobbet.

2. Efter første barn: Det være svært at få det næste job, for mange vil gå ud fra , at så kommer der nok en to'er, hvor kvinden skal på barsel igen.


Direktør i interesseorganisationen Lederne, Vibeke Skytte, mener ikke man kan definere et bestemt tidspunkt, hvor det er bedst for karrierekvinder at få børn.

- Jeg oplever både fordele for dem, der får børn som 24-årige og 38-årige. Jeg mener ikke, man kan sætte tidspunkt på. Det er meget forskelligt, hvornår det passer for den enkelte, og hvor man er i sit liv, siger Vibeke Skytte.

Gravid projektleder
På Ledernes hjemmeside kan brugerne svare på et dilemma om, hvorvidt man vil droppe aftalen med en gravid projektleder, eller man vil beholde hende og få kørt en assistent i stilling, der kan overtage ved barsel. Her viser resultatet, at 73 % procent vil beholde personen og 23 % procent ville droppe aftalen.

-Det er ikke et tabu at have karriere og have børn, det kan man sagtens. Vi har så mange kvinder, der gør karriere og er i ledelsen. Men situationen på arbejdsmarkedet kan godt have en effekt, hvor flere bliver usikre, siger Vibeke Skytte.