Nye tal: Her får du bankkonto uden gebyr

16x9

Fra i dag kan alle danskere klikke sig ind på en ny prisportal og se, hvad en basal indlånskonto koster i de danske banker.

Nu kan du se, hvad prisen for en basal indlånskonto er i en lang række af danske, færøske og grønlandske banker, ligesom du kan sammenligne med andre banker.

Det er bankernes interesseorganisation Finansrådet, der står bag hjemmesiden www.basalindlaanskonto.dk.

- Jeg glæder mig over, at prisportalen er færdigudviklet og over, at så mange danske, grønlandske og færøske banker, spare- og andelskasser har valgt at være med, selv om det er frivilligt at deltage, siger underdirektør i Finansrådet Susanne Dolberg.

I maj offentliggjorde Europa­Kommissionen en prisundersøgelse af gebyrerne for en basal indlånskonto i de 27 EU-lande. Undersøgelsen viste, at de danske banker var blandt de billigste. Kun banker i Belgien, Holland og Luxembourg opkræver lavere, gennemsnitlige gebyrer.

375 kroner for en konto
Danskerne betaler i gennemsnit cirka 375 kroner i årligt kontogebyr, mens tallet til sammenligning er næsten fem gange så højt i Italien.

På www.basalindlaanskonto.dk kan du som forbruger finde oplysninger om såvel oprettelsesomkostninger som de årlige omkostninger knyttet til en basal indlånskonto.

Du kan også se prisen på den korttype, som de forskellige banker tilbyder til kontoen.

Og endelig kan du finde priser på andre serviceydelser i den enkelte bank såsom kassebetjening og kontanthævninger i bankernes automater.

Stor forskel på gebyrer
Med et par klik bliver det tydeligt, at der er stor forskel på de gebyrer, bankerne tager for at betjene dig som kunde.

Der forskel på en årlige pris for at have en konto. I Sparekassen Kronjylland koster det 200 kroner, Sparekassen Faaborg A/S tager 300 kroner, Danske Bank 120 kroner og Saxo Privatbank tager 500 kroner for en konto per år.

Der er samtidig nogle få banker, som ingen form for gebyrer har i oversigten på sitet.

Det er banker som PenSam Bank og Den Jyske Bank.

Samtidig er der i oversigten flere banker, der er gebyrfrie undtagen, når du skal hæve kontanter fra en anden banks automat. Her kommer der gebyr på.

Der er altså god grund til at klikke dig rundt og sammenligne din nuværende konto med det, konkurrenterne tilbyder.