Unge piger handler også aktier

Kvinder har mere is i maven end mænd når de handler aktier

På mandag går TV2's længe ventede aktiespil i gang, og det kan meget vel være kvinder, der løber med podiepladserne. Kvinder er nemlig generelt bedre til at bevare roen end mænd, når de handler med aktier.

"Kvinder er bedre til at vente på, at de får tjent nogle penge, hvor mændene mere går ind og kigger på resultaterne fra børsen hver dag, og er deres aktie faldet lidt, så skynder de sig at sælge," siger CBS studerende, Denise Nielsen.

Hun tilhører den unge generation af kvinder, der investerer i aktier med stor succes. Hun peger på, at kvindernes tålmodighed er den bedste aktiestrategi på den lange bane.

Den tese er jurist, Lema Tamim Abawi helt enig i. Hun mener også, at den roligere og mere langsigtede strategi giver det bedste resultat.

"Det der sker er, at man sparer en helt masse gebyrer for hver gang man venter. Det hele hænger sammen med, at man skal gøre sit forarbejde rigtigt ved at følge med i virksomhederne og deres regnskaber, hvis man kan. Så kan det godt være på kort sigt, at aktien vil falde, men på lang sigt vil den stige," siger hun.

Det berømte shopping­gen, der ofte tillægges kvinder, er altså sat ud af drift, når det kommer til aktiehandel.

Mænd tjener mest
Selvom at kvinder er mere rolige og afventende på aktiemarkedet, så er det alligevel mændene, der laver de største fortjenester. Deres aggressive stil og risikovillighed giver flere pengene på kontoen, når det går godt, men den kan altså også dræne pengetanken ligeså hurtigt.

"Det er en balancegang. Vi er gode til aktiehandel fordi vi er forsigtige, men det er sådan en ond cirkel, da grunden til at vi ikke tjener mere på det, også er fordi vi er forsigtige," siger Lema Tamim Abawi.

Men selvom de to unge kvinder er forsigtige aktiehandlere, så har deres strategi både givet gode afkast og rolige nætter. Selvom de ikke vil afsløre præcist, hvor meget de har investeret, vil de gerne afsløre, at de begge indtil videre i hvert fald har tjent en tredjedel af, hvad de i sin tid har investeret.

Vil du lære deres tricks? Så se interviewet fra Go'morgen Danmark øverst i artiklen.