Særlige romkugler fik lille bagers salg til at eksplodere - overskuddet 40-doblet

I samarbejde med TV 2/Fyn

Sidste år vandt de fynske romkugler fra Nørre Aaby titlen som Danmarks bedste. Nu er bageriets overskud steget med 4000 procent.

Danmarks bedste romkugler trilles i Nørre Aaby Bageri.

20. marts sidste år blev kagerne kåret til landets bedste på madmessen Foodexpo, hvor bager- og konditormestre i Danmark kårede landets bedste romkugler - og siden da er det gået stærkt i det lille Nørre Aaby-bageri i Super Brugsen.

Faktisk er det gået så stærkt, at bageriets overskud er steget til knap 1,2 millioner kroner, hvilket er mere end en 40-dobling. Derfor har bagermester Carsten Matthiesen været nødt til at lægge sin virksomhed om for at følge med efterspørgslen.

MILLIONÆR PÅ ROMKUGLER

Nørre Aaby Bageris overskud var i 2017 på 26.740 kroner før skat. Siden da vandt bageriets romkugler titlen som Danmarks bedste, og på ét år er overskuddet steget til 1.188.759 kroner før skat. Det er en stigning på 4345 procent.

Inden prisen havde Nørre Aaby Bageri en negativ egenkapital på -376.639 kroner. Det er året efter forvandlet til +634.532 kroner.

- Vi har haft rigtig, rigtig travlt. Vi har solgt romkugler i hundredetusindevis. Vi har været nødt til at lægge vores virksomhed om med alt fra servicepolitikker til logistikker. Vi har stort set været nødt til at slå en streg i sandet og sige: "Det her er en ny virksomhed, vi kører videre med". Der er ikke noget, der bliver, som det var før, konstaterer Carsten Matthiesen.

Her er romkuglerne, der blev kåret til landets bedste.
Her er romkuglerne, der blev kåret til landets bedste. Foto: Nørre Aaby Bageri / Nørre Aaby Bageri

Sender romkugler til udlandet

De fynske romkuglespisere er ikke alene om at få overskuddet til at stige i det lille bageri. Siden kåringen sidste år er danskere fra hele landet strømmet til Nørre Aaby for at købe romkugler.

- Det har betydet en gevaldig stigning i vores overskud, fortæller Carsten Matthiesen.

Blandt andet har efterspørgslen efter de runde kager fået bageren til at udvikle et udbringningssystem, så folk, der ikke kører over Fyn, ikke snydes for Danmarks bedste romkugle.

- Via sociale medier er der flere og flere, der kender os, og så har vi fundet på at pakke romkuglerne i æggebakker. Dem kan vi sende ud til hele Danmark og enkelte steder i udlandet, siger bagermesteren.

Opskriften på Danmarks bedste romkugler

I bageren kan man i disse dage både købe de prisvindende romkugler og en særlig påskevariant. Blandt kagerne ligger også en version med chili.

- Vi er nødt til at udvikle os hele tiden og lave nye produkter. Nu har vi snart valg, så mon ikke også det kan blive til nogle valgkugler i forskellige farver, siger Carsten Matthiesen.

Sidste år delte bagermesteren opskriften på de traditionelle romkugler. Opskriften finder du herunder.

Opskrift på Danmarks bedste romkugler
Opskrift på Danmarks bedste romkugler Foto: Go' Morgen Danmark
Opskrift.
Opskrift. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix