28-årig døde i arbejdsulykke - ven arrangerede mindeoptog med 80 lastbiler

I samarbejde med TV2 ØST

Kolleger og venner kørte i kortege med 80 lastbiler for at mindes en 28-årig mand fra Holbæk, der mistede livet i en arbejdsulykke.

Ved Sankt Nikolai Kirke i Holbæk var der lørdag eftermiddag mødt mange mennesker op for at tage afsked med en 28-årig mand fra Holbæk, der 14. marts mistede livet efter en arbejdsulykke.

Men det var ikke kun familie og nære, der var dukket op. Ved ceremonien var også 80 lastbiler og chauffører samlet for at mindes den afdøde.

Han havde været stolt. Men han kigger også ned, det er jeg 100 procent sikker på

Simon Olsen, Ruds Vedby

- Det fortjente han. Der er ikke så meget at sige til det. Han fortjener, at det skulle være stort, siger lastbilchauffør Simon Olsen fra Ruds Vedby.

Den 28-årige lastbilchauffør, som var ansat som chauffør i et privat vognmandsfirma fra Køge-egnen, omkom den 14. marts, efter en bigballe med affald på 1,2 ton var faldet ned over ham.

Lastbiloptoget lørdag ved Holbæk.
Lastbiloptoget lørdag ved Holbæk. Foto: Anders Garde / TV ØST

- Da lastbilchaufføren ankom med affaldet til Roskilde Forbrændingsanlæg, begyndte han at åbne to metallåger i bagenden af sættevognen, og da lågerne så åbnede op, faldt bigballen ned over ham, fortalte Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, dengang til TV ØST.

Men trods redningsmandskabets forsøg på at redde den 28-årige, lykkedes det ikke, og manden døde kort efter af sine kvæstelser.

Lastbiler betød alt for ham

Simon Olsen var tæt ven af den tidligere lastbilchauffør. Efter dødsfaldet har han forsøgt at samle så mange chauffører med deres lastbiler som muligt for at mindes og sige farvel til den 28-årige.

Lastbiloptoget lørdag ved Holbæk.
Lastbiloptoget lørdag ved Holbæk. Foto: TV ØST

- Det er jeg rigtig stolt af. Han var selv chauffør, så det skulle ikke være andet, siger Simon Olsen.

Simon Olsen havde arrangeret mindeoptoget via Facebook, og de cirka 80 lastbiler var samlet for at køre fra Holbæk Kirke til krematoriet i Ringsted.

- Han var bare et godt menneske, og det har alle syntes, ellers havde de jo ikke stillet op. Det var det her, der var hans passion, fortæller Simon Olsen.

Simon Olsen, Ruds Vedby.
Simon Olsen, Ruds Vedby. Foto: TV ØST

- Alt havde kørt på ham, hvis han havde set det her. Han havde været stolt. Men han kigger også ned, det er jeg 100 procent sikker på, tilføjer han.

Arbejdstilsynet blev efter ulykken tilkaldt til ulykkesstedet og det undersøges nu, hvorfor ulykken skete, og om arbejdsmiljøloven er overholdt.

Sankt Nikolai Kirke i Holbæk.
Sankt Nikolai Kirke i Holbæk. Foto: TV ØST