Minister vil have omstridt syge-praksis lovliggjort: De har knækket koden

16x9
Kristian Jensen vil gå til beskæftigelsesministeren for at hjælpe Skive Kommune. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV Midtvest

Finansminister Kristian Jensen (V) vil nu ændre loven, efter Skive Kommune måtte lukke et sygeplejerskeprojekt, som blev erklæret ulovligt.

Skive Kommune får nu en hjælpende hånd fra finansminister Kristian Jensen (V).

Han vil nemlig medvirke til at ændre loven, så kommunen kan genoprette omstridt sygeplejerskeprojekt.

Projektet gik ud på, at flygtninge og personer i aktivering skulle møde op hos en sygeplejerske samme dag, hvis de meldte sig syge.

Men den ordning viste sig at være ulovlig.

- Jeg synes, det er grotesk. Når vi endelig ser en kommune, der knækker koden og sørger for, at flere bliver meldt raske igen, så erklærer vi den for ulovlig, siger finansminister Kristian Jensen.  

Projektet startede som et pilotprojekt i 2016, og blev en del af kommunens faste praksis i januar 2017. Men i januar 2018 valgte Skive Kommune at droppe projektet efter en periode med hård kritik. Kritikken tog fart, da kommunen sendte et brev ud, hvor der blev lagt op til, at alle kontanthjælpsmodtagere nu skulle møde personligt op og tilses af en sygeplejerske allerede fra den første sygedag.

Siden kommunen droppede projektet, er sygefraværet på kommunens sprogskole steget fra 21-22 procent til mellem 30 og 35 procent.

Afstemning

Samarbejde med beskæftigelsesministeren

Nu vil finansminister Kristian Jensen så hjælpe kommunen med at nedbringe sygefraværet igen.

- Jeg tager fat i beskæftigelsesministeren for at samarbejde med ham om at skabe mulighed for, at Skive Kommune kan gøre det her, siger han.

Og den udstrakte hånd bliver godt modtaget hos Skive Kommune, som håber, at opmærksomheden sætter skub i en ny lovgivning.

- Jeg håber, vi får afklaring på, hvad en sygeplejerske må og ikke må, siger siger Goska Rasmussen, som er formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Skive Kommune.