Nattevagt overfaldet af indsat og slået med jernrør

16x9
Kofoedsminde på Lolland er en specialinstitution for voksne udviklingshæmmede og den eneste af sin art i Danmark. Foto: TV Øst

I samarbejde med TV2 ØST

En nattevagt blev ved midnat overfaldet af en indsat på en institution for kriminelle udviklingshæmmede på Lolland.

En nattevagt blev ved midnat overfaldet af en indsat på Kofoedsminde, der er en specialinstitution for voksne kriminelle udviklingshæmmede ved Rødbyhavn på det sydlige Lolland.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Nattevagten blev overfaldet og slået med et jernrør, og han har fået nogle hovedskader, siger Kent Edvardsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Jeg kender ikke forhistorien til, hvorfor den indsatte lige pludselig, går løs på nattevagten. Vi kommer først ind i billedet, da de ringer 1-1-2 fra Kofoedsminde og fortæller, at deres nattevagt er blevet overfaldet med et jernrør, fortæller vagtchefen.

Blødte fra hovedet

Politiet modtog anmeldelsen klokken 00.02, og der blev efterfølgende tilkaldt en ambulance til stedet

- Nattevagten har det efter omstændingerne okay, selvom han blødte fra hovedet, siger Kent Edvardsen.

Kofoedsminde

Kofoedsminde er en specialinstitution for voksne udviklingshæmmede og den eneste af sin art i Danmark.

Aktuelt huser institutionen cirka 70 beboere, som har fået en dom, eller som er idømt en foranstaltning i et åbent eller sikret miljø.

Kilde: Kofoedsminde.

Den indsatte er efter nattens overfald blevet sigtet for vold mod nogen i offentlig tjeneste og kvalificeret vold, netop fordi der blev brugt et jernrør ved overfaldet.

Senere på dagen vil politiet afhøre den indsatte i sagen, ligesom den forurettede og andre eventuelle vidner på specialinstitutionen skal afhøres.

Det er ifølge vagtchef Kent Edvardsen endnu for tidligt at sige, om den sigtede vil blive fremstillet i grundlovsforhør. Det afhænger af dennes tidligere historik. Under alle omstændigheder vil den indsatte forblive placeret på Kofoedsminde.

Den indsatte ventes ifølge politiet at blive straffet med en behandlingsdom.