Opråb fra 22-årig: - Lad være med at tage billeder af mig i smug

I samarbejde med TV 2 Østjylland

22-årig var endnu en gang ude for, at der blev taget billeder af hende i smug. Men denne gang fik hun nok.

Tirsdag sad 22-årige Julie Kvelland i toget. Hun havde valgt at sidde på et klapsæde, for her kunne hun sidde i fred.

Troede hun.

For i toget fik hun øje på en pige, der smilede til hende. Senere tog pigen sin telefon frem og tog et billede af hende.

I smug.

Kom og snak med mig, det vil jeg meget hellere

Julie Kvelland

- Jeg fik det ret ubehageligt, fortæller Julie Kvelland til TV2 ØSTJYLLAND.

Situationen har Julie Kvelland fra Randers prøvet flere gange før. Hun lider af en sjælden sygdom, der hedder Partiel Lipodustrofi, og det betyder, at hun har "ektremt tynde ben og arme, stor overkrop og 'deformt' ansigt", som hun selv skriver på sin blog.

Julie Kvelland har flere gange tidligere optrådt i medierne og fortalt om sin sygdom. For et år siden stod hun blandt andet frem i TV 2 Østjylland og fortalte her, hvordan hun ofte oplevede, at folk stirrede på hende eller kom med grimme kommentarer. 

Men selvom Julie Kvelland fortæller åbent om sin sygdom, er det ikke i orden på den måde at blive fotograferet i smug, synes hun.

- Jeg føler lidt, at jeg står til skue. Jeg ved ikke, hvad det bliver brugt til, siger Julie Kvelland.

Senere blev hun gjort opmærksom på, at billedet var blevet lagt på en MyStory på Snapchap. Med andre ord kunne alle i princippet finde frem til billedet i et døgn efter offentliggørelsen.

Så fik Julie Kvelland nok. Hun greb telefonen og lavede et opslag på sin Instagram-profil. Et opråb, kalder hun det selv.

- Jeg har oplevet det rigtig mange gange i mit liv. Jeg har bare ladet dem gøre det. Det var første gang, det skete, efter min dokumentar var udkommet. Jeg troede på, at det ikke skulle ske igen. Jeg tænkte bare, nu er det nok, siger Julie Kvelland.

Julie Kvelland håber, at folk vil kontakte hende i stedet, hvis de er nysgerrige.

- Hvis de vil have et billede af mig, så spørg først. Kom og snak med mig, det vil jeg meget hellere, siger Julie Kvelland.

Og det kan meget vel vise sig at have en positiv effekt, at Julie Kvelland på den måde står frem og tager til genmæle.

- Der er nogle mobbere, der vil stoppe op og få dårlig samvittighed med tilbagevirkende kraft. Hun kommer verden i møde, og derfor får hun så meget respekt tilbage. Hun kan være en rollemodel og en form for håb for andre mobbeofre ved, at hun viser, at man godt kan rejse sig op og bevare sin selvrespekt, lød det således sidste år fra mobbeekspert Helle Rabøl til TV2 ØSTJYLLAND.