5-årig pige fik hovedtraume og bækkenbrud, da væg væltede i børnehave

16x9
Det skal nu undersøges, om ulykken skyldtes en fejl på konstruktionen, oplyser politiet. Foto: Jesper Bach Thomsen / TV MIDTVEST

I samarbejde med TV Midtvest

Det er stadig uvist, hvorfor en væg pludselig væltede ned over børn og pædagoger i Rødkærsbro Børnehus.

Lokalpolitiet i Viborg mener nu at have dannet sig et overblik over, hvor galt det gik, da en fritstående murstensvæg onsdag ved middagstid faldt sammen i Rødkærsbro Børnehus.

Væggen væltede ned over flere børn og pædagoger, som var ved at tage overtøj på, og flere kom alvorligt til skade.

Politiet oplyser, at en 5-årig pige blev indlagt med et hovedtraume og flere brud på bækkenet. En kvindelig pædagog fik et brud på en lændehvirvel og en brækket ankel, og en anden kvindelig pædagog brækkede en tå og fik slået et stykke af en anden tå.

- Dertil kommer, at to drenge fik knubs og slag, men tilsyneladende ingen brud, oplyser politikommissær Poul Østergaard.

Burde ikke kunne ske

Hvorfor den 1,8 meter høje og 3 meter lange væg pludselig væltede, tør ordensmagten endnu ikke give et bud på. En del af børnehusets garderobe var spændt fast til muren.

- Det burde ikke kunne ske, og det skal nu undersøges, om det skyldes en fejl på konstruktionen, siger Poul Østergaard.

Arbejdstilsynet har allerede undersøgt ulykkesstedet, og politiet arbejder også sammen med kommunen og et ingeniørfirma for at få opklaret, hvorfor det gik galt. Børnehuset i Rødkærsbro blev indviet i december sidste år.

Viborg Kommune oplyste onsdag, at børn, personale og forældre er blevet tilbudt psykologhjælp.