Fragtskib med fuld kaptajn stoppet i Storebælt i nat

16x9
Arkivfoto. Foto: Morten Bøgh / TV ØST

I samarbejde med TV2 ØST

Et portugisisk fragtskib sejlede mistænkeligt gennem Storebælt. Nu er kaptajnen anholdt.

Et fragtskib blev kort før midnat observeret sejlende mistænkeligt gennem Storebælt. Det fik politi og søværn til at rykke ud til fragtskibet, der sejlede i sydlig retning.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Der bliver observeret noget usædvanlig sejlads af Marine Vessel Traffic (en særlig observationstjeneste for skibstrafik red.), og derfor får man mistanke om, at der er et eller andet galt, siger Anders Mikkelsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han skal sigtets for overtrædelse af søloven, og der kommer formentlig også noget med en bøde.

Anders Mikkelsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik sammen med Søværnets folk beordret fragtskibet, som sejler under portugisisk flag, til at kaste anker i nærheden af Korsør, hvorefter det danske beredskab kunne komme ombord på skibet. Det skete kort før midnat.

- Her kunne vi konstatere, at kaptajnen var beruset, fortæller Anders Mikkelsen.

Venter på svar fra blodprøve

Politiet har derfor foretaget en blodprøve af kaptajnen, som ifølge politiet er en russisk mand.  

- Nu får vi undersøgt blodprøven, og imens er kaptajnen tilbageholdt. Han skal sigtets for overtrædelse af søloven, og der kommer formentlig også noget med en bøde, siger Anders Mikkelsen.

Der var ifølge politiet ikke fare for sammenstød med andre skibe. Fragtskibet ligger indtil videre for anker i Storebælt.