Biljagt endte i jernmast: Forsøgte at køre betjent ned

16x9
Mandens forsøg på at undslippe politiet endte i et trafiklys på Ejlskovsgade. Foto: Ole Holbech

I samarbejde med TV 2/Fyn

Natten til tirsdag måtte en betjent springe for livet, da en spirituspåvirket 30-årig mand i Odenses indre by forsøgte at stikke af i sin bil.

Først på natten til tirsdag var Fyns Politi ude i en såkaldt eftersættelse, hvor en knap 31-årig mand fra Odense i byens indre gader forsøgte at stikke af.

Det oplyser vagthavende ved Fyns Politi, Ehm Christensen, til TV 2/Fyn.

På de syv minutter - fra 00.17 til 00.24 - jagten foregik, lykkedes det den spirituspåvirkede mand at påkøre to patruljevogne, begå en række færdselsovertrædelser og ikke mindst forsøge, at påkøre en betjent.

Manden blev jagtet på blandt andet Edisonsvej, Tolderlundsvej, Thomas B. Thriges Gade, og Ejlskovsgade i Odense.
Manden blev jagtet på blandt andet Edisonsvej, Tolderlundsvej, Thomas B. Thriges Gade, og Ejlskovsgade i Odense. Foto: Google Maps og TV 2/Fyn

Betjenten måtte springe for livet i krydset Rugaardsvej/Fjordgade, men for inden havde politiet jagtet manden på blandt andet Edisonsvej, Tolderlundsvej, Thomas B. Thriges Gade og Ejlskovsgade.

Det lykkedes ikke politiet, at bringe manden til standsning. Det sørgede han selv for, da han på Ejlskovsgade kørte galt og endte i et trafiklys på et tidspunkt, hvor politiet faktisk ikke var i nærheden.

Manden er anholdt og i politiets varetægt. Han er ifølge Ehm Christensen sigtet for forsøg på vold mod tjenestemand, en række overtrædelser af færdselsloven og spirituskørsel. Han er desuden rutinemæssigt også sigtet for euroforiserende stoffer.