Kvinde efterlyser sit stjålne smykke - har tilhørt kejserinde

16x9
Mikala Naur, der selv er guldsmed, efterlyser sin stjålne broche. Brochen har historisk værdi. Foto: regionsartikel, Lorry / Facebook/Mikala Naur

I samarbejde med TV 2 Lorry

Mikala Naur fra Østerbro har fået stjålet en broche, der har været i familien i generationer. Tidligere har den tilhørt Katarina den Store.

Det var et chokerende syn, der mødte Mikala Naur, da hun i mandags kom hjem til lejligheden på tredje sal på Østerbro. Lejligheden var gennemrodet, og alting var kastet ud på gulvet.

- Jeg blev fuldstændig ulykkelig. Det er sindssygt grænseoverskridende at se hele sit hjem vendt på hovedet, siger hun til TV 2 Lorry.

Efter først at have ringet til sin mand og så til politiet kunne Mikala Naur konstatere, at tyven eller tyvene til hendes store forfærdelse var sluppet af sted med en håndfuld smykker. Og særligt et af smykkerne har stor betydning, nemlig en broche, der ifølge Mikala Naur engang tilhørte den russiske kejserinde Katarina den Store, og som siden 1911 er gået i arv i Mikala Naurs familie fra mor til datter.

- Den har altid haft en betydning i mit liv. Jeg var meget knyttet til min mormor, og hun havde den og sine andre smykker liggende i en skuffe. Vi havde nærmest et ritual, hvor vi kiggede på hendes smykker og talte om, hvor hun havde dem fra, siger hun.

Mikala Naur fortæller, at hendes ældste datter hedder Katarina - delvist efter smykket og delvist efter den østtyske kunstskøjteløber Katarina Witt.

Efterlyser på Facebook

I går valgte Mikala Naur så at efterlyse sine smykker på Facebook i et opslag, der foreløbigt er delt tæt på 250 gange:

- Det, synes jeg, er helt fantastisk! Det er virkelig, virkelig rørende, og det havde jeg faktisk ikke drømt om, siger Mikala Naur.

- Jeg har det, som om at jeg faktisk får dem tilbage.

UPDATE!!!HÆLERI VED HØJLYS DAGmine historiske smykker er SMELTET af NYFORTUNA “professionel” guldhandler...

Posted by Mikala Naur on Wednesday, March 28, 2018