Kvinde kørt i havn - ringede 112 mens bilen sank

16x9
Bilen er sunket helt ned i vandet. Foto: Lisbet Christensen / TV2 Nord

I samarbejde med TV2 Nord

En kvinde kom onsdag eftermiddag til at køre i vandet ved Amtoft Færgehavn ved Limfjorden øst for Thisted.

En kvindelig billist endte i en meget kold og våd situation, da hun af ukendte årsager kørte i færgehavnen ved Amtoft.

- Det kunne være gået helt galt, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, om en episode onsdag eftermiddag.

Ulykken skete omkring klokken 17.40.

Hun ringede selv 112 fra bilen, hvor hun var kravlet om bag i, fordi hun ikke kunne komme ud. Her talte hun med alarmcentralen, indtil forbindelsen pludselig blev afbrudt. 

- Kvinden kører i vandet, og bilen begynder straks at synke. Alarmcentralen taler i længere tid med kvinden, der fortæller, at hun ikke kan komme ud af bilen, og det sidste de hører fra kvinden, er, at hun skriger, siger Jens Claumarch.

Patrulje på vej

- Der blev sendt både helikopter og redningsbåde ud efter kvinden, men de første personer på stedet er faktisk vores patruljebil fra Mors, der tog færgen over til Amtoft, siger Jens Clausmarch.

Her kunne de sejle tæt på kvinden, der heldigvis var kommet ud gennem bagklappen på bilen og få hende op på båden. Redningshelikopteren var samtidigt på vej til stedet.

- Hun var meget våd og underafkølet, da hun blev hevet op af vandet, men det lyder til, at hun er sluppet heldigt, siger Jens Claumarch.

Kvinden havde en kropstemperatur på 33-35 grader, da hun blev hevet op fra vandet.