Børn i institution ramt af meningokok - 120 skal i behandling

16x9
Arkivbillede. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

I samarbejde med TV 2 Lorry

To børn er indlagt, men ifølge ledende overlæge på Hvidovre Hospital får de ingen mén.

To børn er smittet og ligger indlagt på Hvidovre Hospital med en sjælden meningokoksygdom, der er smitsom, og som kan være farlig.

Børnene kommer fra dagistitutionen Nordstjernen i Brøndby, og samtlige børn og personale fra samme institution tilbydes nu forebyggende behandling.

Mandag eftermiddag fortæller ledende overlæge Klaus Børch, børneafdelingen på Hvidovre Hospital, at de to børn har det godt og får ingen mén.

- Det blev opdaget ved, at vi i sidste uge fik indlagt et barn med tegn på sygdommen. Feber og røde pletter på huden. Det blev ualmindelig professionelt håndteret af Akuttelefonen. De sendte en ambulance ud med lægebil og gav barnet antibiotika i hjemmet. Barnet kom derefter ind til os og blev sat i behandling, fortæller Klaus Børch til TV 2 Lorry.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at samtlige børn og voksne på institutionen nu bliver tilbudt en forebyggende behandling for at forebygge nye tilfælde. Den tilbydes på Hvidovre Hospital, der fra i aftes åbnede dørene for den store gruppe børn og voksne.

120 børn og voksne fra samme institution som de syge børn skal nu igennem forebyggende behandling. En stor del af dem fik behandlingen i går - resten forventes at henvende sig til Hvidovre Hospital i dag.

Børnehuset Nordstjernen i Brøndby er ifølge kommunens hjemmeside normeret til 80 børnehavebørn og 43 vuggestuebørn. Hertil kommer så personale.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i samarbejde med institutionen orienteret alle forældre og hele institutionens personale og opfordret til at henvende sig til Region Hovedstadens akuttelefon 1813 for at få forebyggende behandling. Det er Hvidovre Hospitals Børneafdeling, der står for at give den forebyggende behandling.