Bibliotek må lukke tidligt på grund af unge der fester

16x9
Politiet har ikke været indblandet i situationerne, som altså nu har betydet, at biblioteket holder tidligt lukket i weekenden. Foto: TV 2 Østjylland

I samarbejde med TV 2 Østjylland

Bibklioteket har forsøgt at udelukke nogle af de unge, men de låner et andet sygesikringsbevis og bruger det som adgangskort.

Biblioteket i Ulstrup i Favrskov Kommune er som mange andre biblioteket landet over et selvbetjeningsbibliotek – der er altså ikke personale på arbejde i mange af åbningstimerne.

Normalt holder biblioteket åbent til klokken 22.00, men det bliver nu ændret til en lukketid, der hedder klokken 18.00 om fredagen, lørdagen og søndagen. 

- Vi har oplevet, at der er nogle unge, der ikke kan finde ud af, hvad man bruger et bibliotek til. Det er kun i weekenddagene. De laver det om til et sted, hvor man holder fest, og de er ikke flinke til at rydde op – og så ser det herrens ud dagen efter, siger Ulla Egeberg, der er kultur- og fritidschef i Favrskov Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge hende er det kun i weekenden, at der er problemer. Biblioteket er videoovervåget, så man ved udmærket godt, hvad det er for nogle unge mennesker, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Men et par borgerlige ord både med dem og deres forældre har ikke hjulpet i alle tilfælde. 

- Vi har udelukket nogle, men de låner et andet sygesikringsbevis som adgangskort og lukker deres venner ind. Biblioteket ligger i forbindelse med Ulstrup Skole, så vi er selvfølgelig i dialog med skolen, og vi har haft konkrete møder, fordi vi ved, hvilke unge, det drejer sig om, siger Ulla Egeberg.

Politiet har ikke været indblandet i situationerne, som altså nu har betydet, at biblioteket holder tidligt lukket i weekenden. 

- Det er ærgerligt, at sådan nogle ganske få unge kan gøre, at man bliver nødt til at gøre det her. Der er tale om, at de få ødelægger det for de flere, siger Ulla Egeberg.