Brandvæsen måtte redde elev op fra mudder

16x9
Sydøstjyllands Brandvæsen modtog i dag en melding om en skoleelev, der sad fast i mudder til knæene og skulle hjælpes fri. Foto: TV2 Østjylland / Arkivfoto

I samarbejde med TV 2 Østjylland

En skoleelev i Horsens var i dag kommet lidt for langt ud i en mudderpøl. Brandvæsenet måtte tilkaldes for at få ham fri.

Sydøstjyllands Brandvæsen blev tirsdag kaldt ud til en noget anderledes opgave. En skoleelev fra Horsens stod i mudder til knæene og kunne ikke komme fri af sig selv.

- Vi modtager en melding om en drukneulykke. Da jeg så kommer derud som den første, ser jeg, at det er en dreng på omkring 10-11 år, der sidder fast i mudderet, siger Dennis Ottosen, indsatsleder hos Sydøstjyllands Brandvæsen.

Drengen var på tur med sin 4. klasse og havde leget i mudderet. Da han prøvede at trække sig fri fra mudderpølen, var han bare sunket længere ned. Og han var ikke sådan lige til at få op igen.

- Vi forsøgte først at sende en enkelt mand ud for at hive ham op. Men det var ikke nok. Så vi måtte have tre mænd ud. Én til at grave mudder væk med en skovl og to til at trække ham op, siger Dennis Ottosen.

Det er ikke hver dag, at Sydøstjyllands Brandvæsen modtager den slags meldinger. Dennis Ottosen var første mand på stedet og fik givet eleven en jakke, så han kunne holde varmen. Drengen var ved godt mod, da redningsfolkene forlod ham og resten af skoleklassen.