Kommune iværksætter undersøgelse efter 52-årigs forsvinden og død

16x9
De Midlertidige Pladser Marskvej. Foto: Næstved Kommune

I samarbejde med TV Øst

På et døgn er to personer forsvundet fra kommunale institutioner på Marskvej i Næstved. Nu iværksættes der en intern undersøgelse.

OPDATERET: Den 51-årige mand er søndag først på eftermiddagen fundet i god behold. 

Natten til lørdag forsvandt to jævnaldrende mænd fra hver sin kommunale institution på Marskvej i det vestlige Næstved.

Den ene, en 52-årig mand, blev lørdag morgen fundet død ved kanalen i Næstved. Den anden, en 51-årig mand, er stadig eftersøgt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er forfærdeligt ulykkeligt i begge tilfælde og især i tilfældet, hvor det er endt med, at en beboer fra de midlertidige pladser er blevet fundet død ved kanalen, siger Jakob Bigum Lundberg, direktør i Næstved Kommune, til TV ØST. 

- Det giver selvfølgelig anledning til, at vi undersøger sagen meget nøje internt. Derfor er vi nu helt konkret i gang med at se på, hvad der er sket, og om der er begået nogle fejl i den forbindelse. Det har jeg ikke på nuværende tidspunkt anledning til at tro, at der er gjort. Men det er vi ved at se nærmere på, tilføjer han.

Hvad er sket og hvornår?

Politiet oplyste søndag morgen, at den 51-årige mand var forvundet fra samme sted som den 52-årige mand. Men de var tilknyttet hver sin institution.

- Der er tale om to helt forskellige institutioner. Den ene institution er vores midlertidige pladser, hvor typisk ældre borgere, som lige er udskrevet fra sygehuset, bor i en periode, før de kan komme tilbage til eget hjem. Den anden institution på samme vej er et forsorgshjem for hjemløse, og er altså en socialinstitution, siger Jakob Bigum Lundberg. 

Den interne undersøgelse betyder, at man nu gennemgår hele hændelsesforløbet med den 52-årige mand, som blev fundet livløs ved kanalen i Næstved. Her vil kommunen ifølge Jakob Bigum Lundberg undersøge, hvad der er sket, og hvornår det er sket.

Det er endnu uvist, hvornår den interne undersøgelse vil være færdig.