Bamses enke rørt til tårer: - Det betyder alt

I samarbejde med TV 2 Østjylland

Den folkekære musiker har fået sin plads i Aarhus - noget der virkelig gjorde indtryk på hans enke, Käte Jørgensen

Flemming Bamse Jørgensens Plads på havnen i Aarhus er nu officielt åbnet.

Den folkekære sanger og musiker har siden sin død været indstillet til at få sin egen plads i Aarhus, og den åbnede officielt i dag med taler og naturligvis musik og sang. 

Mere præcist ligger pladsen på Østbanetorvet i Aarhus og er cirka 50 meter i omkreds. 

Med til indvielsen var naturligvis sangerens enke Käte Jørgensen. Og dagen i dag har stor betydning for hende.

- Det betyder alt. Flemming og jeg mødte hinanden hernede, og derfor var det oplagt, at pladsen var i dette område. Det har været kærlighed i 42 år, mens vi har haft hinanden. Jeg ved godt, at det hedder 'Flemming Bamse Jørgensens Plads', men i mit hjerte, der er det kærlighedens plads, siger Käte Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Jeg er meget rørt. Jeg synes, det er en stor dag.

Käte Jørgensen, Flemming Bamse Jørgensens enke.

- Jeg er meget rørt. Jeg synes, det er en stor dag, siger hun. 

Selv om Flemming Bamse Jørgensen ikke altid var den, der brugte store ord, sagde Käte Jørgensen i sin tale, at han alligevel ville være blevet rørt på sin egen måde over pladsen. 

- De, som kendte Flemming, ved, at han aldrig brugte store armbevægelser, men jeg kan næsten alligevel høre ham sige om denne plads, at "det er da noget", sagde Käte Jørgensen i sin tale. 

Skiltet der markerer Flemming Bamse Jørgensens Plads
Skiltet der markerer Flemming Bamse Jørgensens Plads Foto: TV 2 Østjylland

- Det har været meget vigtigt for mig og Aarhus Kommune, at vi fandt en plads, som enken, Käte, også synes er et passende sted. Pladsen bliver en del af det bynære havnemiljø, og det er et sted, hvor folk vil komme forbi i stor stil, sagde Ango Winther (S), der er medlem af teknisk udvalg i Aarhus, tidligere.

Flemming 'Bamse' Jørgensen døde i 2011. Samme år indstillede Ango Winther ham til at få sin egen plads. 

Pladsen bliver en del af det bynære havnemiljø - et sted, hvor folk vil komme forbi i stor stil, lyder det fra politiker.
Pladsen bliver en del af det bynære havnemiljø - et sted, hvor folk vil komme forbi i stor stil, lyder det fra politiker. Foto: Jørgen Jessen - Scanpix

Flemming 'Bamse' Jørgensen var en del af den danske musikscene i over 35 år, og den populære musiker solgte over 3,5 millioner album gennem karrieren.