Carl Holsts brug af skattekroner skal undersøges endnu en gang

16x9
Carl Holst slipper ikke for endnu en ekstern advokatundersøgelse. Foto: Simon Skipper / Scanpix Denmark

I samarbejde med TV 2/Fyn

Forretningsudvalget i Region Syddanmark har igansat endnu en undersøgelse af Carl Holsts brug af offentlige midler som regionsrådsformand.

Afgørelsen har bølget frem og tilbage i Region Syddanmark, men nu har regionens forretningsudvalgt endeligt besluttet at undersøge om den tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) misbrugte offentlige midler i sin tid i regionen. Derfor åbnes sagen om Carl Holst endnu en gang.

Beslutningen er truffet, efter at Ankestyrelsen den 1. august gav tilladelse til endnu en undersøgelse. Dermed kan Region Syddanmark lovligt bruge penge på at få eksterne advokaterne til at undersøge, om der er grundlag for at rejse en erstatningssag mod den tidligere formand. 

Undersøgelsen er ønsket af Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Konservative og skal blandt andet redegøre, om Carl Holsts mod reglerne brugte en regionsansat i sin personlige valgkamp.

Tidligere har både et eksternt advokatfirma, politiet, Rigsadvokaten og Region Syddanmarks egne jurister undersøgt sagen. Det har flere medlemmer i forretningsudvalget fundet utilstrækkeligt, og derfor igangsættes endnu en ny undersøgelse.

Det forventes, at den nye rapport præsenteres for regionen om en måned.