Lusket sommer-trick får supermarked til at tage affære

16x9
Det er sjældent at alle jordbærbakkerne i supermarkedet er så flotte som her - det får folk til at plukke blandt bærrene. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

Supermarkedskunderne er lidt for selektive, når de køber jordbær, mener butikken.

Den danske jordbærsæson lakker mod sin ende, men de fleste supermarkeder bugner heldigvis stadig med de lækre bær. 

Den rigtige bakke skal helst have sprudlende røde bær uden stød eller snavs. Og den nemmeste måde at sikre sig det på, er ved at foretage et par hurtige, diskrete byt mellem de dårlige og et par gode fra de andre bakker. 

Er det en adfærd, du kan genkende? 

Hvis ja, så er du sandsynligvis ikke alene.   

I hvert fald har en butik i et af vores nabolande mod nord måtte tage nye midler i brug for at få kunderne til at stoppe håndsorteringen i jordbærbakkerne - simpelthen fordi det er blevet så udbredt.

Det skriver det norske Oppland Arbeiderblad.

- Alle skal have ordentlige bær

I Rema 1000 i Kirkeby nord for Oslo har de sat et skilt op foran jordbærrene, så kunderne bliver mindet om, at deres trick altså bliver bemærket.

"Med så mange jordbær i kurvene er der ingen grund til selvpluk. Mvh. Betjeningen", står der på det selvskrevne skilt.

Har du drevet med "sjølplukk" i sommer? (OA+)

Posted by Oppland Arbeiderblad on Friday, July 14, 2017

Både discountkæden Rema 1000 og Kiwi oplyser til TV 2 Norge, at "selvplukkerne" er på spil i deres butikker. 

- Vi har forståelse for, at mange kan synes, det er fristende at gøre det, men man må tænke på kunden, som kommer bagefter. Mange skal have jordbær og det er virkelig uhygiejnisk, siger kommunikationschef i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin til TV 2.

- Vi ønsker, at alle skal have mulighed for at købe ordentlige bær. Hvis man ikke finder det, man ønsker, skal man hellere tage kontakt til de ansatte, som kan hjælpe dig. Det skal ikke ses som en grund til "selvpluk", siger kommunikationsmedarbejder i Rema 1000, Rebecca Ophus.

Begge discountkæder opfordrer kunderne til at give butikken besked, hvis der er mange dårlige bær i bakkerne. 

Om de danske kunder er lige så slemme til at udvælge deres bær, inden jordbærbakken ender ved kassen, melder historien ikke noget om. 

Afstemning