Tre polske mænd anholdt for indbrud i biler

16x9
Efter 10 døgns pause blev der natten til fredag igen knust ruder og begået indbrud i parkerede biler på pendlerpladserne langs motorvej E 45 omkring Koldning og Vejle. Foto: Christian Kallenbach / TV Syd

I samarbejde med TV Syd

Sydøstjyllands Politi har natten til fredag anholdt tre polske mænd på samkørselspladsen på Tankedalsvej ved Kolding Syd.

Efter 10 døgns pause blev der natten til fredag igen knust ruder og begået indbrud i parkerede biler på pendlerpladserne langs motorvej E 45 omkring Kolding og Vejle.

I nat lykkedes det dog politiet at anholde tre polske mænd på noget nær fersk gerning kort efter klokken tre på parkeringspladsen ved Kolding Syd efter, at der var smadret ruder og stjålet fra to parkerede biler.

Sydøstjyllands Politi  har de seneste uger patruljeret intensivt på pendlerpladserne i de mørke timer. I nat fik politiet to anmeldelser om nye indbrud og omkring klokken 03 blev de tre polske mænd anholdt. De var kørende i to biler, hvori politiet fandt både tyvekoster og udstyr til at begå indbrud med.

- Vi fandt en bushammer og pandelygter. I bilerne var også effekter, som vi mener er tyvekoster. Nu skal de tre anholdte i løbet af fredagen afhøres og vi skal have tjekket om de tekniske spor fra sidste indbrudsbølge kan føres tilbage til dem, siger vagtchef Hans Hoffensetz, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD

Håb om gennembrud i opklaringen

Politiet kan med anholdelserne håbe at få et gennembrud i opklaringen af de mange indbrud i biler på pendlerpladser ved motorvejen omkring Kolding og Vejle.

Rudeknusertyve hærgede for to uger siden hen over en weekend på pendlerpladserne langs motorvej E 45 fra Christiansfeld i Syd til Vejle i nord, hvor det gik hårdt ud over biler på samkørselspladserne på Tankedalsvej i Kolding Syd, på Kokholm nær Scandic Hotel i Bramdrupdam og siden ved Danmarks Transportcenter DTC i det nordlige Vejle nær motorvejen.  Ialt  registrerede politiet da flere end 50 tilfælde af indbrud i biler ved rudeknusninger. Det kulminerede for 10 døgn siden - og siden har Sydøstjyllands Politi patuljeret intensivt på pendlerpladserne, hvor bilisterne også har været tilbageholdende med at efterlade deres køretøjer natten over efter, at indbrudsbølgen blev kendt.