Smart cykelsti giver grønt lys for cyklisterne

Cyklister i Vejle kan glæde sig over, at de i et af byens store kryds, nu får mere tid med grønt.

Både bilister og cyklister vil gerne ramme den såkaldt grønne bølge i trafikken. Det er nu muligt for cyklister i Vejle.

Systemet er ganske enkelt. Lysglimt fra lamper i asfalten viser cyklisterne, hvor hurtigt de skal køre, for at undgå at stoppe for rødt.

- Hvis cyklisterne følger den rytme, som de grønne lys har op mod lyskrydset, så kommer de over for grønt. Det står også i symbolet, der er skrevet på vejen, siger ingeniør i Vejle Kommune, Camilla Mølgaard, til TV SYD.

Man kommer hurtigere frem, så det er en fordel at tage cyklen i stedet for bilen.

Peder Hummelmose (V), formand, Teknisk Udvalg, Vejle Kommune

Projektet er et af mange i Vejle Kommune. Det er en fordel for både byen og cyklisterne.

- Det giver en god oplevelse, når man kører på cykel. Man kommer hurtigere frem, så det er en fordel at tage cyklen i stedet for bilen. Vejle er truet af rigtig mange biler i midtbyen. Kan vi tage toppen af, ved at flere hopper på cyklen, så er det helt klart at foretrække, så infrastrukturen kan følge med, forklarer Peder Hummelmose (V), der er formand for Teknisk Udvalg i Vejle Kommune.

Den nye cykelsti vækker også glæde hos Dansk Cyklistforbund i Vejle.

Hvis cyklisterne følger den rytme, som de grønne lys har op mod lyskrydset, så kommer de over for grønt.

Camilla Mølgaard, ingeniør, Vejle Kommune

- Tanken er rigtig fin. Det er en fin måde at markere overfor cyklister, at hvis de tilpasser sig den grønne bølge, så slipper de for den der enerverende ventetid ved krydset, siger lokalformand i Cyklistforbundet i Vejle, Claus Behrendsen, til TV SYD.

Har han dog også et par ønsker.

- Det kunne være hensigtsmæssigt at gøre afstanden lidt længere. Det er lidt svært at fange, når der kun er ca. 100 meter. Men potentialet er der. Tommelfingeren op herfra, slutter Claus Behrendsen.