Spam-mails fra egen afsenderadresse

Indenfor det sidste års tid er der begyndt at dukke mails op som ser ud til at være sendt fra mig - altså med min mailadresse som afsender (det samme med min mand da vi har fælles indbakke).

Hvad kan vi gøre for at dette stopper? Computeren er kun et år gammel og vi fik "sat den op" i den butik vi købte den i og samtidig blev de installeret F-Secure.

Ja, det er ret irriterende at modtage en masse mails med besked om "out-of-office" eller ligefrem hadefuldt indhold fordi folk tror man har sendt spam-mails til dem. Desværre er der meget lidt, I kan gøre ved problemet lige nu for det har med stor sandsynlighed ikke noget med jeres nuværende computer at gøre. Det er nemlig meget nemt at sende mails med en falsk afsender-adresse og det benytter spammerne sig af, for at få deres mails til at slippe igennem så mange spam-filtre som muligt.

Når en mail hvor din mail-adresse er på som afsender så rammer et automatisk svar i modtagerens ende, så vil disse svar reelt komme tilbage til dig, selvom du ikke har sendt den oprindelige mail. Det er ikke særlig smart, men sådan er internettet desværre bygget.

For at forebygge noget som dette kan man prøve at undgå at ens mail adresse er synlig på nogen hjemmesider. Spammerne har nemlig automatiserede programmer til at surfe rundt og opsnappe alle de mail adresser de kan finde, og hvis ikke de kan finde din mailadresse så vil du modtage mindre spam og sandsynligvis undgå at nogen bruger din mail adresse som en falsk afsenderadresse. Men det er nemmere sagt end gjort i dag, hvor vi bruger vores mail adresser så meget og de er nemme at finde.