Citronhalvmånen

16x9

En citronhalvmåne er en halvcirkelformet sandkage med gul glasur med citronsmag. Det er efter sigende en populær spise blandt politibetjente og ingeniørstuderende. Citronhalvmånen hører sammen med bl.a. hindbærrouladen til kategorien benzinkager (slang), nemlig kager, der kan købes på tankstationer. Tilføjelse: Hvorledes myten med citronhalvmånesandkagen er opstået vides ikke i skrivende stund, men det kan oplyses, at mange politifolk foretrækker basser frem for sandkage til kaffen.

Fra Wikipedia - Den frie encyklopædi

Citronhalvmånen på krimi.tv2.dk er vores afdeling for de kuriøse historier om kriminalitet, som på trods af emnets generelle alvor alligevel får os til at trække på smilebåndet.

Aktivisterne fra det nedrevne ungdomshus på jagtvej i København bruger citronhalvmånen som symbol på ordensmagten. Her har "Citronhalvmånernes Befrielsesfront" ifølge Politikens netavis i foråret 2007 lagt op til en kampagne mod de gule benzinkager.

"Tankstationer over hele landet er blevet tømt for tørkager for at fratage betjentene deres primære næringsmiddel. Vi satser på at sulte dem ud af byen", hedder det i et kommuniké fra Citronhalvmånernes Befrielsesfront, ifølge Politiken.