Skuespiller slipper for anklager om løgn om overfald

Jussie Smollett var mistænkt for at iscenesætte et racistisk og homofobisk overfald på sig selv.

Smollett, der er sort og homoseksuel, var mistænkt for at lyve om et racistisk og homofobisk overfald på sig selv for at fremme sin karriere. Men alle 16 anklagepunkter mod ham er tirsdag frafaldet.

Det markerer en ny overraskende drejning i den i forvejen usædvanlige sag.

Det hele begyndte i slutningen af januar. Her fortalte Smollett politiet, at han var blevet udsat for et voldsomt overfald i Chicago.

Han skulle være blevet kaldt racistiske og homofobisk skældsord og fået hældt blegemiddel ud over sig. Gerningsmændene skal have råbt "det her er MAGA-land" - en henvisning til den amerikanske præsident Donald Trumps slogan "Make America Great Again".

Utilfreds med sin løn

Efter at have efterforsket sagen mente politiet dog, at Smollett løj om og selv havde iscenesat angrebet. Blandt andet fordi han var utilfreds med den løn, han fik for at spille med i tv-serien 'Empire'.

Han skal ifølge politiet have betalt brødreparret Abel og Ola 3500 dollars (cirka 23.025 kroner, red.) for at iscenesætte angrebet.

Ifølge anklagerne skulle Jussie Smollet have betalt et brødrepar 3500 dollars for at udføre overfaldet, men i dag blev anklagerne mod Smollett så alligevel droppet.

- I dag er alle anklager mod Jussie Smollett blevet droppet, og denne forfærdelige anklage mod ham er fjernet fra hans papirer. Jussie blev 29. januar angrebet af to mænd, som han ikke var i stand til at identificere. Han var et offer, der selv blev gjort til skurk og fremstillet som gerningsmand på grund af upassende udtalelser til offentligheden, siger Smolletts advokater.

De understreger, at sagen er en "påmindelse om, at en retssag aldrig skal afgøres af offentlighedens holdning".

Politi og anklager tror fortsat på skyld

Chicagos politichef, Eddie Johnson, udtrykker sin utilfredshed med anklagemyndighedens beslutning ved et pressemøde.

- Mener jeg, at retfærdigheden er sket fyldest? Nej, siger han og understreger sin tro på sine betjentes efterforskning af Smollett.

Politichefen mener, at Smollett skylder myndighederne en undskyldning, og han har sin egen idé om, hvorfor anklagerne blev droppet.

- Man har gemt sig bag lukkede døre og sikret en aftale, hvor man omgår retssystemet, siger Eddie Johnson.

Anklageren i sagen tror fortsat, at Smollett har løjet om overfaldet. Men alligevel er anklagerne altså droppet, uden at der er angivet en årsag.