Fem anholdt for at bedrage og snyde ældre kvinder

16x9
Der er nedlagt navneforbud i sagerne. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Der er nedlagt navneforbud i sagerne.

Over en kort periode blev to kvinder på 78 og 95 år franarret og forsøgt franarret henholdsvis 1,3 millioner og 450.000.

Bag bedrageriet stod fem mænd i alderen 16-21 år, der bildte de to kvinder ind, at de kom fra Bagmandspolitiet.

Den 78-årige blev over en periode på 14 dage franarret 1,3 million, og i forbindelse med efterforskningen af denne sag blev politiet opmærksom på, at en 95-årig var ved at blive narret på samme måde.

Men efter at have efterforsket de to episoder blev de fem mænd anholdt henholdsvis 6., 11. og 12. februar.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Generelt er det uacceptabelt at berige sig selv ved at snyde andre, men vi ser meget alvorligt på denne type sager, da det omhandler ældre og sårbare personer. I den aktuelle sag ved vi, at de ældre i flere dage har gået alene med et pres om igen og igen at skulle skaffe værdier til gerningsmændene uden at turde involvere deres pårørende, og det er uacceptabelt, siger sektionsleder i afdelingen for økonomisk kriminalitet, politikommissær Michael Gaml.

Alle fængslet bag lukkede døre

Politiet oplyser, at de fem mænd alle blev fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre dagen efter deres anholdelse.

Tre personer mellem 16-18 år fik 14 dages varetægtsfængsling. En 18-årig blev idømt ni dage, og en 21-årig blev fængslet i fire uger.

Der er nedlagt navneforbud i sagerne.

- Af hensyn til de ældre kvinders sikkerhed kan jeg ikke komme ind på de nærmere omstændigheder i sagen, men jeg kan dog sige, at jeg er meget tilfreds med, at det lykkedes os at forhindre, at en ældre kvinde mistede sine værdier, siger Michael Gaml.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man som pårørende til ældre mennesker er opmærksom på, hvad der sker omkring dem, deres bolig og – ikke mindst – deres økonomiske forhold.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.