Tyske mænd idømt fængsel for stenkast på motorvej - dansk kvinde blandt ofrene

En 58-årig kvinde har desuden indgået civilretsligt forlig på 612.000 kroner for svie, smerte og skader på bil.

Seks års fængsel.

Sådan lød dommen fra retten i Flensborg, da to 19-årige tyske mænd fik dom for en serie sten- og flisekast fra motorvejsbroer tæt på den dansk-tyske grænse. Det skriver DR.

De to mænd fik deres dom bag lukkede døre på grund af personlige og sociale hensyn. De fik samtidig også behandlet sagen ved en såkaldt ungdomsdomstol i stedet for en voksendomstol på grund af de unge mænds alder.

Derfor har strafferammen også være mildere, da maksimum for en tiltale for mordforsøg er 10 års fængsel og i særligt grove tilfælde 15 år ved en ungdomsdomstol.

46 kilo tung sten gennem ruden

De to mænd er dømt skyldige i tre tilfælde af mordforsøg, herunder mordforsøg på en dansk kvinde. En lang række biler, otte ialt, to lastbiler og en bus blev beskadiget ved stenkastene, som fandt sted fra februar til maj sidste år.

Blandt de hårdest medtagne var en 58-årig dansk kvinde, der blev ramt af en 46 kilo tung sten. Kvinden blev hårdt kvæstet, da den tunge genstand fløj igennem forruden på hendes bil og forårsagede enorm materiel og fysisk skade.

Den danske kvinde har som følge af sagen indgået et civilretsligt forlig på ialt 82.000 euro - heraf er de 12.000 euro for skader på hendes BMW. Beløbet svarer til cirka 612.000 kroner.

Ifølge politiet er der ikke noget, der tyder på, at de to unge mænd har haft forbindelse til stenkastene i Danmark, hvor det alvorligste var på Fyn i august 2016. Her omkom en 33-årig tysk kvinde, og hendes 36-årige mand blev svært kvæstet.