Ung nordjyde får bøde for peberspray

16x9
Siden 1. januar har det været lovligt at købe peberspray, men den skal opbevares i hjemmet. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV2 Nord

Nordjyllands Politi snuppede natten til onsdag en person med tre gram hash og en peberspray på sig.

En større gruppe unge havde natten til onsdag omkring klokken 00.15 valgt at gøre ophold i deres biler på en parkeringsplads ved Umanakvej ved Grønlands Torv i det østlige Aalborg.

Det skabte så meget uro, at flere af områdets beboere ringede og brokkede sig til Nordjyllands Politi. Derfor måtte de sende en patrulje forbi stedet for at lægge en dæmper på de unges støjniveau.

- Da vores patrulje ankommer, lugter der en smule af hash, og vi foretager derfor nogle visitationer af personerne, fortæller vagtchef Karsten Højrup.

Fandt en peberspray

Her snuppede politiet en 19-årig mand fra området med tre gram hash og en peberspray, som blev beslaglagt.

- Han havde umiddelbart glemt, at det kun er derhjemme, at det er lovligt at være i besiddelse af en peberspray, konstaterer vagtchefen.

Den 19-årige modtog en bøde på 3000 kroner. 

Nyt år, nye regler

Siden 1. januar har borgere over 18 år kunnet anskaffe sig en peberspray under den betingelse, at den opbevares i eget hjem. 

Hensigten med loven er, at pebersprayen skal kunne bruges til selvforsvar, har Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, tidligere sagt til TV 2

- Vi synes, det er en god måde at give lovlydige danskere en mulighed for at kunne forsvare sig selv i deres hjem, sagde han i december. 

En peberspray koster typisk mellem 50 og 100 kroner.