24-årig varetægtsfængslet i fire uger – kvinde og barn dræbt i trafikulykke

16x9
Her ses den 24-årige mands bil. Den lettiske statsborger er sigtet for uagtsomt manddrab, efter han påkørte en anden bil bagfra og dræbte en kvinde og et syvårigt barn. Foto: Morten Stricker / Ritzau Scanpix

Kvindens bil holdt stille på en lige landevej for at svinge til venstre, da den blev påkørt bagfra.

En 24-årig mand fra Letland er mandag i Retten i Herning blevet varetægtsfængslet i fire uger og sigtet for uagtsomt manddrab og spirituskørsel.

Søndag formiddag var den unge mand involveret i en ulykke, hvor han i høj fart kørte op bag i en bil med en 41-årig kvinde og tre børn.

Kvinden og en syvårig pige blev dræbt på stedet. To andre børn blev kvæstet i ulykken, der skete ved Hodsager mellem Holstebro og Herning.

Kvindens bil holdt stille på den lige landevej for at svinge til venstre, da den blev påkørt bagfra.

Ifølge den sigtede mand, som mødte op i retten med tydelige skader i ansigtet, holdt bilen der pludseligt, og han kunne ikke nå at undvige sammenstødet.

Fund af åbne øldåser i bil

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den unge mand blev screenet positiv for alkoholpåvirkning umiddelbart efter ulykken. Ifølge ham selv fordi han aftenen før ulykken havde drukket øl og vodka med nogle venner.

Anklager Iben Holm fortalte, at der blev fundet flere åbne øldåser i den forulykkede bil, men ifølge den sigtede var øllene drukket dagen før. Han afviste at have indtaget alkohol søndag morgen.

Ifølge anklageren er den 24-årige mand tidligere sigtet i sit hjemland for at køre bil i spirituspåvirket tilstand. Anklageren spurgte den sigtede, om det var rigtigt, at han var blevet fradømt kørekortet i den anledning. Hertil svarede den 24-årige, at han aldrig har haft et kørekort.

Dommer Solveig Blach Madsen valgte at følge anklagerens anmodning om varetægtsfængsling. Blandt andet på grund af en række vidneudsagn fra trafikanter, der kort før ulykkestidspunktet havde set en bil svarende til signalementet, der kørte hasarderet med al for høj fart.

Frygt for flugt fra Danmark

Dommeren lagde desuden vægt på den sigtedes løse tilknytning til Danmark, og at der var grund til at frygte, at han ville forlade landet for at undgå retsforfølgelse.

Mandens forsvarer Kim Steensgård protesterede over, at den unge mand blev varetægtsfængslet. Forsvareren mente ikke, at det var bevist, at den unge mand havde kørt hasarderet. Desuden pointerede han, at resultatet af den endelige spiritusprøve endnu ikke lå klar.

Ved grundlovsforhøret mandag nægtede manden sig skyldig i sigtelserne. Han valgte også at kære kendelsen om at skulle sidde fængslet de næste fire uger.