Mistænkt seriekrænker anholdt - unge kvinder forsøgt voldtaget på vej hjem fra byen

16x9
Arkivfoto - De seneste to overgreb fandt sted samme nat i oktober. Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix

Ifølge politiet står den samme mand bag flere overgreb begået i Aalborg fra februar til oktober i år.

Nordjyllands Politi har anholdt en 30-årig mand, der sigtes for at stå bag tre voldtægtsforsøg og for ét tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

De seksuelle overgreb fandt alle sted i Aalborg i perioden fra februar til oktober i år.

- Det er alvorlige sager. I alle sagerne ser vi en ensartet fremgangsmåde: Unge kvinder, der er på vej hjem fra en tur i byen, bliver overfaldet af en gerningsmand, siger lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen, i en pressemeddelelse.

Kvinder råbte op og flygtede

Det første overgreb fandt sted 11. februar klokken 01.05, hvor en 21-årig kvinde blev forsøgt voldtaget i området omkring Bonnensgade og Østre Anlæg. Gerningsmanden valgte dog at flygte, da kvinden råbte op.

Måneden efter, den 25. marts klokken 05.30, blev en 25-årig kvinde udsat for blufærdighedskrænkelse på Bonnensgade, da hun blev befølt af en mand. 

De to sidste episoder fandt begge sted 21. oktober. Den første omkring klokken 04.10, hvor en 23-årig kvinde blev forsøgt voldtaget i området omkring Østerbro i Aalborg, men det lykkedes kvinden at flygte ind i sin lejlighed.

En time senere, omkring klokken 05.15, blev en 21-årig kvinde forsøgt voldtaget i området omkring Østre Havnegade i Aalborg. Gerningsmanden flygtede, da kvinden råbte op.

Varetægtsfængslet i fire uger

På baggrund af en efterforskningen i sagen kunne Nordjyllands Politi fredag formiddag anholde den 30-årige mand fra Aalborg, som mistænkes at stå bag alle fire overgreb.

- Vores efterforskning har været massiv. Vi har blandt andet afhørt de forurettede, vi har afhørt de forskellige vidner, og vi har gennemgået timevis af videoovervågning – og det er disse efterforskningsskridt, der er med til at lede os på sporet af den formodede gerningsmand, forklarer vicepolitiinspektør Frank Olsen i pressemeddelelsen.

Den anholdte blev fredag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Aalborg. Her blev den 30-årige varetægtsfængslet i fire uger frem til 14. december.