Italiensk kvinde må blive i Danmark efter plan om lejemord

16x9
Den dømte 58-årige Emanuela Consortini har boet i Danmark i knap 30 år. Foto: Privat

Landsret stadfæster straf på fængsel i seks år til en 59-årig kvinde fra Hellerup.

En italiensk statsborger undgår at blive udvist, efter hun forsøgte at få en lejemorder til at slå sin kæreste på Sicilien ihjel.

Østre Landsret har fredag ændret dommen i sagen om den 59-årige kvinde fra Hellerup i forhold til den første dom - men fængselsstraffen på seks år for drabsforsøg står ved magt.

Emanuela Consortini har boet i Danmark i 28 år, og hun har også voksne børn her i landet. Desuden spiller det ind i landsrettens afgørelse, at hun er EU-borger.

Håndskrevne sedler

Da den usædvanlige sag oprindeligt blev vurderet af Retten i Lyngby i december sidste år, blev hun derimod udvist. Det skyldtes forbrydelsens grovhed.

Det var på det såkaldt mørke internet, hvor brugere vanskeligt kan spores, at hun forsøgte at hyre en lejemorder til at dræbe kæresten, en politimand på Sicilien. Betalingsmidlet var bitcoin, som er en digital valuta.

Under hele forløbet har kvinden nægtet sig skyldig. Hun har blandt andet sagt, at kontakten til en formodet lejemorder måtte være arrangeret af en albansk mand.

Men det er altså blevet til en domfældelse. Beviserne består blandt andet af håndskrevne sedler, som blev fundet både i hendes lejlighed og i en fængselscelle.

Opdaget af britisk politi

I bestillingen af lejemordet hed det, at det var vigtigt, at manden blev dræbt i første forsøg. Der var også krav om brug af en lyddæmper.

Bestillingen blev opdaget af britisk politi, som sendte sagen til italienske kolleger. De fandt frem til sagens offer, der er politimand på Sicilien.

Han kunne fortælle, at de billeder, som ledsagede ordren om et drab, var taget sammen med kvinden fra Hellerup. Og derefter havnede efterforskningen hos Nordsjællands Politi.