Tidligere privatskolelærer tiltalt for kvælertag på elever

16x9
Arkivfoto af retten i Sønderborg. Foto: Claus Fisker / Scanpix

Ifølge anklageskrift tog en 40-årig tysk mand op til 35 gange kvælertag på seks mindreårige elever. Anklagemyndigheden kræver ham idømt fængselsstraf.

En 40-årig tidligere lærer på en privatskole i Tønder har op til 35 gange taget halsgreb på seks mindreårige elever, så de havde besvær med at trække vejret.

Det er sket i perioden august 2016 til juni 2018, mener anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi ifølge anklageskriftet, som TV 2 har fået aktindsigt i.

Den tidligere privatskolelærer fra Tyskland er nu blevet tiltalt for at have udøvet hård vold mod sine elever.

Den tidligere lærer er tiltalt for i alt ti forhold, der alle overtræder straffelovens paragraf 244 – omhandlende vold. Blandt andet skal privatskolelæren have slået, skubbet og klemt de unge elever hårdt.

Tiltalen mod manden lyder blandt andet, at han i flere tilfælde har taget halsgreb på en elev og løftet ham op i luften, så han ikke kunne trække vejret. Desuden skal han have taget fat i en anden elevs nakke og trøje og strammet til, så det spændte omkring halsen, og trøjen gik i stykker.

Fængselsstraf og indrejseforbud

Anklagemyndigheden vil nu kræve den 40-årige mand idømt fængselsstraf og indrejseforbud i Danmark. Udover det vil man frakende ham retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år, både i erhvervsmæssig forbindelse og med hensyn til fritidsaktiviteter.

Sagen mod den tidligere lærer vil blive behandlet ved retten i Sønderborg fra 19. til 26. november. Den er vokset i omfang i løbet af de seneste måneder.

I september kunne JydskeVestkysten fortælle, at der var rejst tiltale mod den 40-årige for fem tilfælde af vold.

- Det er korrekt, at sagen er vokset, har anklagerfuldmægtig Jens Lang Rask fra Syd- og Sønderjyllands Politi tidligere sagt til TV 2.

Forældre stod anonymt frem

Ifølge JydskeVestkysten begyndte sagen mod den voldstiltalte lærer at rulle, da et forældrepar anonymt stod frem i avisen og fortalte, at deres dreng havde været udsat for vold af den mandlige lærer. 

Forældrene anmeldte læreren til politiet for overgreb på deres søn. Siden fortalte et andet forældrepar i avisen, at en henvendelse til skolen var blevet syltet i 16 dage, og at de på dag 17 selv havde anmeldt forholdet til politiet.