Efterlyst mand anholdt for to voldtægter

16x9
Fyns Politi efterlyste manden med navn og foto den 11. oktober. TV 2 har efter anholdelsen vagt at sløre mandens identitet. Foto: Fyns Politi

Manden der blev betegnet som farlig, blev fredag anholdt i en københavnsk park.

Københavns Politi har fredag anholdt en mand, der er mistænkt for to voldtægter.

Det oplyser både Fyns Politi og Københavns Politi i pressemeddelelser fredag eftermiddag.

Den ene voldtægt skete 29. september i København, mens den anden voldtægt blev begået mod en 22-årig kvinde på en privat adresse 10. oktober 2018 i Odense.

De to politikredse har samarbejdet om efterforskningen, efter det stod klart, at samme person var mistænkt for at stå bag begge voldtægter.

Den 11. oktober valgte politiet at efterlyse den 33-årige mistænkte i medierne med navn og billede.

TV 2 bragte også mandens identitet, men har fredag valgt at sløre den, efter han er blevet anholdt.

Anholdt i park

I efterlysningen af den 33-årige blev han af politiet betegnet som farlig, og folk blev rådet til ikke selv at forsøge at tilbageholde ham. 

Københavns Politi oplyser i pressemeddelelsen, at det "efter intens efterforskning" lykkedes at anholde manden i en park på Østerbro fredag klokken 13.00.

TV 2 har været i kontakt med presseafdelingen i Københavns Politi, men her vil de ikke fortælle nærmere om, hvad der førte til anholdelsen.

Manden skal nu afhøres og fremstilles herefter i et grundlovsforhør i morgen i Københavns Byret, hvor han bliver begæret varetægtsfængslet.

Herefter vil Københavns Politi og Fyns Politi aftale sagsbehandlingen.