51-årig dømt for at true med at skære fingrene af Joachim B. Olsen

16x9
Politikeren Joachim B. Olsen oplever med jævne mellemrum at blive truet på Facebook. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

For anden gang i år er en person blevet dømt for at true folketingsmedlemmet Joachim B. Olsen.

- Pis dig ud af danmark ... første gang jeg si det .... komme vi til 3 gang ... i will cut 3 fingers.

Sådan lød de ord, en 51-årig mand i december sidste år skrev på politikeren Joachim B. Olsens Facebook-profil. 

Truslerne mod folketingsmedlemmet fra Liberal Alliance er nu ved Rettten i Esbjerg blevet takseret til 30 dages betinget fængsel. Derudover skal den 51-årige mand udføre 40 timers ulønnet samfundstjeneste inden for fire måneder. Det skriver Jydske Vestkysten.

Manden var tiltalt for at have truet "med at øve vold mod nogen, hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv".  

Den  51-årige var påvirket af alkohol, da han forfattede truslerne mod Joachim B. Olsen. Det fortalte han selv i retten, hvor han samtidig gav udtryk for, at han ikke mener, at "sådan en mand skal sidde i Folketinget". Den 51-årige angrede dog også sine handlinger. 

- Uanset, om man er fuld, må sådan noget ikke ske. Det er bare ikke okay, sagde manden i retten ifølge Jydske Vestkysten.

Flere og flere trusler

Det er anden gang i år, at en person bliver dømt for at true Joachim B. Olsen. I januar blev en 53-årig mand fra Frederiksværk ligeledes dømt for trusler fremsat på Facebook mod folketingsmedlemmet. 

I samme måned beskrev Berlingske i en række artikler, at flere og flere politikere oplever at blive truet. 

Avisen stillede i en rundspørge spørgsmål om trusler og chikane til Folketingets medlemmer. 63 af de 179 medlemmer svarede, og 18 af dem fortalte, at de har oplevet at blive truet på livet. Derudover oplyste 20 politikere, at de havde modtaget voldstrusler.

Efterfølgende stillede Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti et forslag om, at strafferammen for at udstede trusler skal fordobles fra to til fire års fængsel. Samt at det skal være et skærpende forhold, hvis truslen kommer som følge af politiske eller religiøse ytringer.

Slettede profilen

Joachim B. Olsen har selv tidligere udtalt, at han med jævne mellemrum får trusler på de sociale medier.

- Af principielle årsager sender jeg alle trusler videre til politiet. Hverken folketingsmedlemmer eller andre borgere skal finde sig i det, har politikeren sagt.

JydskeVeskysten skriver, at den 51-årige, der blev dømt ved Retten i Esbjerg, slettede sin profil på Facebook kort efter, at han havde været til afhøring hos politiet. 

Han sagde også, at det kun var ham selv, der havde adgang til profilen, og dermed var det udelukket, at en anden kunne have skrevet beskeden.

Den 51-årige kunne i øvrigt ikke huske at have skrevet truslerne mod Joachim B. Olsen. Han oplyste samtidig, at han har været i behandling for sit alkoholmisbrug siden februar.