Dømt frikirkepræst vil frifindes for seksuelle krænkelser

16x9
Byens Kirke i Silkeborg lukkede den 1. maj 2016 som følge af anmeldelser mod præsten, der senere blev dømt. Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Sag mod 30-årig mand skal gå om i landsretten, bekræfter ofrenes advokat.

Sagen mod en 30-årig tidligere frikirkepræst fra Silkeborg, der er dømt for seksuelt misbrug af otte børn og unge, er anket til landsretten.

Det bekræfter de otte ofres advokat, Karen Marie Jespersen, over for Midtjyllands Avis.

- Og den er anket til frifindelse, hvilket betyder, at hele sagen skal gå om i landsretten med blandt andet vidneforklaringer. Det kunne mine klienter naturligvis godt have været foruden, for det vil være rart, at der snart bliver sat et punktum. Men sådan er det. Vi lever i et retssamfund, siger Karen Marie Jespersen til avisen.

Udvist til USA

Den dømte, der var ungdomspræst i frikirken Byens Kirke, blev ved byretten i Viborg den 6. marts dømt til tre et halvt års fængsel og udvisning til USA.

Han rejste i 2011 til Florida i USA, hvor han fik amerikansk statsborgerskab. Men i 2017 rejste han tilbage til Danmark, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Det skete, efter flere unge fra Byens Kirke i Silkeborg i 2016 stod frem med anklager om, at præsten havde begået seksuelle overgreb.

Erkendte seksuelle forhold

Den 30-årige mand har erkendt at have haft et seksuelt forhold til flere af de unge, der var mellem 15 og 18 år. Men ifølge den tiltalte var det ligeværdige forhold, hvor ingen blev truet til noget.

Men ifølge dommen fra byretten udsatte præsten menigheden for langvarig psykisk manipulation og misbrugte sin stilling ved at krænke de unge, som var betroet til ham til undervisning og opdragelse.

Udover fængselsstraf og udvisning blev den tidligere præst også frakendt retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år.