65-årig kvinde anholdt og sigtet for påkørsel af 9-årig dreng i Svendborg

16x9
Mølmarksvej, hvor den 9-årige blev fundet bevidstløs. Foto: Michael Bager / Ritzau Scanpix

Kvinden har erkendt, at hun har været på stedet og har ramt noget.

Fyns Politi har anholdt og sigtet en 65-årig kvinde fra Sydfyn i sagen, hvor en 9-årig dreng tirsdag morgen blev påkørt og efterladt i Svendborg.

Ifølge Fyns Politi har politiet været i kontakt med kvinden, som har erkendt, at hun har været på stedet og har ramt noget. En politipatrulje blev opmærksom på en personbil på en parkeringsplads. Bilens skader passede med beskrivelsen af de skader på fronten, som flugtbilen havde.

Politiet oplyser, at kvinden vil blive løsladt efter afhøring, og at hun ikke vil blive krævet varetægtsfængslet. Fyns Politi oplyser, at kvinden er sigtet for at have overtrådt straffelovens paragraf 249, der handler om uagtsom legemsbeskadigelse og normalt har en straframme på op til fire måneders fængsel, men under særligt skærpende omstændigheder kan straffen stige til fængsel i op til otte år.

Desuden er hun sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 253 stk. 2, der handler om at efterlade en anden person i hjælpeløs tilstand i forbindelse med et færdselsuheld, og den kan give fængsel i op til to år.

Har brækket ben, skuldre og hofter

Drengen blev fundet klokken halv otte tirsdag morgen på fortovet på Mølmarksvej. I første omgang var der mistanke om, at han havde fået et epileptisk anfald. 

Men da han blev undersøgt på Odense Universitetshospital, kunne lægerne konstatere, at han havde brækket ben, skuldre og hofter, og at han ikke lider af epilepsi.

Fundet på gaden af 18-årig

Det var den 18-årige Alexander Petrovic, der fandt drengen liggende på fortovet.

- Jeg ser, at der ligger en dreng lige ude foran skiltet. Så jeg holder ind ved den nærmeste sidevej og springer ud af bilen og løber hen til ham, fortæller han TV 2/Fyn. 

- Stille og roligt rører jeg ham på hånden og i ansigtet. Han begynder at blinke med øjnene, og det lyder faktisk, som om han sover. Så siger han av, og at det gør ondt på ham, siger Alexander Petrovic.

Voldsomme billeder

Sammen med andre, der kom til for at hjælpe, fik den 18-årige flyttet drengen væk fra vejkanten og ind på fortovet.

- Jeg er meget forskrækket over, at sådan noget kan lade sig gøre - at man efterlader en bevidstløs dreng. Jeg har selv en lillebror, der cykler meget, og jeg ville blive knust, hvis jeg så ham ligge der, siger Alexander Petrovic.

Fyns Politi har overvågningsbilleder, der viser selve påkørslen af drengen.

- Det er meget voldsomme billeder. Bilen kører med temmelig høj fart – cirka 50 km/t, og drengen flyver mindst 20 meter efter at være ramt af bilen. Bilisten kan ikke være i tvivl om, at vedkommende har ramt noget, har vagtchef Lars Thede, Fyns Politi sagt til TV 2.