Politiet efterforsker angreb på biler nær udrejsecenter

Inden for den seneste uge er der to gange sket grove angreb mod kørende biler tæt ved Udrejsecenter Kærshovedgård.

Den 29. december klokken 15 kørte 20-årige Cecilie Würtz forbi Udrejsecenter Kærshovedgård, da hun fik en grim forskrækkelse.

En mand hoppede pludselig ud foran hendes bil, så hun måtte lave en brat opbremsning. Øjeblikket efter var der to andre mænd, der rev i dørene og forsøgte at komme ind i bilen.

- De sparker på bilen, slår på ruden og råber, fortæller hun.

Heldigvis var hendes døre låst, og hun stak af fra stedet.

- Jeg kan ikke lide at tænke over, hvad der ville være sket, hvis de var kommet ind. Der var jeg meget ræd.

Udspillede sig igen torsdag

I går torsdag skete det samme for Lasse Bang Henriksen og hans kæreste Sanne Pedersen. Heller ikke i dette tilfælde lykkedes det for de tre mænd at komme ind i bilen.

- Men det havde ikke været med gode intentioner, hvis det var sket, siger Lasse Bang Henriksen.

- Jeg var bange. Man kører en stille og rolig tur, og pludselig er der nogen, der prøver at komme ind i bilen, siger Sanne Pedersen.

I begge tilfælde var der tale om udenlandsk udseende personer, fortæller de tre ofre.

Formentlig tale om beboere

Begge episoder skete få hundrede meter fra Udrejsecenter Kærshovedgård. Her sidder omkring 200 indvandrere og flygtninge, der har fået afslag på at blive i Danmark, og af forskellige årsager venter på at blive sendt hjem.

Politiet ved endnu ikke, om det er de tre samme mænd, der står bag begge episoder, eller om der er tale om beboere på Kærshovedgård.

- Vi har signalementer af nogle udenlandske personer, så det er nærliggende at tro, at de kan være derfra. Men det må efterforskningen vise, siger politikommissær Michael Schutze fra lokalpolitiet i Herning.

Udrejsecenter Kærshovedgård rummer omkring 200 afviste asylansøgere.
Udrejsecenter Kærshovedgård rummer omkring 200 afviste asylansøgere. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Politikerne er sure - også på hinanden

Integrationsminister Inger Støjberg (V) tager imidlertid ikke nogen forbehold - der er tale om beboere på centeret, og det er for dårligt, fastslår hun i en skriftlig kommentar til TV Midt/Vest.

- Det er dybt forkasteligt at høre, at der er beboere på Kærshovedgård, der skaber utryghed i lokalområdet. Beboerne på Kærshovedgård har pligt til at forlade landet, og indtil de gør det, giver vi dem oven i købet tag over hovedet på et udrejsecenter. Derfor gør det mig ærlig talt meget vred at høre, at de opfører sig som de gør, for det kan lokalbefolkningen ikke være tjent med, lyder det.

De lokale politikere er til gengæld vrede på Inger Støjberg og resten af regeringen, der har besluttet at placere Kærshovedgård i deres kommune.

- Jeg har en forventning om, at den tåbelige regering og minister, som synes, at udrejsecentret skulle placeres her hos os, løser det. Det er jo ikke et kommunalt problem, men det ender det så med at blive, fordi det er vores borgere, det går ud over, siger S-politikeren Frank Heidemann, der er 2. viceborgmester i Ikast-Brande Kommune, til TV Midt/Vest.

Også V-borgmester Ib Lauritsen understreger, at man ikke ønskede centeret i kommunen, og at det er en utilfredsstillende situation for borgerne.