Grove drengestreger i Esbjerg - buskørslen indstillet midlertidigt

16x9
Politiet er på jagt efter gerningsmænd bag 'drengestreger' i Esbjerg. Foto: Annelene Petersen / Scanpix Denmark

Politiet vurderer, at kast med brosten forårsagede hærværket.

Syd- og Sønderjyllands Politi jagter gerningsmændene bag 'grove og uacceptable drengestreger'. Det sker efter hærværk mod en lejlighed og tre busser henholdsvis søndag og mandag aften i Kvaglund-området i Esbjerg.

Politiet formoder, at der er tale om brostenskast ved begge episoder.

 - Det er en alvorlig sag at kaste med sten mod både busser og mod beboelse. Det er faktisk en overtrædelse af straffeloven, siger chefpolitiinspektør Thomas Prip fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Selv om der ikke er sket nogen personskade, så har hærværket berørt de personer, der blev udsat for angrebene. 

- Det er en voldsom oplevelse for både chaufførerne og den 75-årige beboer i lejligheden, der har været udsat for hærværk, siger Henrik Prip, der understreger, at intet indikerer, at der ligger andet bag end grove, men helt uacceptable drengestreger.

Buskørslen blev afbrudt

Da anmeldelsen kom mandag aften, aftalte politiet med Arriva, at buskørslen blev indstillet midlertidigt i området, til der var overblik over situationen. Der er fra politiets side intet til hinder for, at Arriva for nuværende kan fortsætte normal buskørsel. Patruljeringen i området er og vil foreløbig forblive intensiveret.

Politiet har tirsdag haft et møde med Esbjerg kommune, Arriva og Sydtrafik. Her har parterne taget initiativ til forskellige tryghedsskabende foranstaltninger fra både kommune og politi.

For eksempel at lade nærpolitibetjente køre med i nogle af busserne og tilsvarende lade nogle af kommunens forebyggelsesmedarbejdere gøre det samme. Desuden vil den almindelige forebyggelsesmæssige indsats i området have fokus på at forebygge tilsvarende hændelser.