Kystbanetog ramte gravemaskine - ingen tog på strækningen resten af dagen

Føreren af den påkørte gravemaskine nåede akkurat ud i tide, inden toget ramte, mens syv passagerer er kommet lettere til skade.

Et kystbanetog har tirsdag morgen ramt en gravemaskine ved Klampenborg.

Syv personer kom lettere til skade og er under observation for piskesmæld eller chok, oplyser DSB's pressevagt til TV 2.

Gravemaskinen var kørt ud på sporet, hvor toget ramte den og skubbede den 150 meter hen ad sporet, fortæller Banedanmarks områdechef, Kenneth Laurentius, til TV 2s reporter på stedet.

Ingen tog resten af dagen

Føreren af gravemaskinen nåede at springe ud, lige inden toget ramte. Han slap med et vrid i anklen.

- Det er ganske heldigt, når man tænker på, hvad der kunne være sket, siger Kenneth Laurentius.

Toget blev så beskadiget af sammenstødet, at det ikke kunne køre videre. Det betyder, at der ikke kører tog på strækningen mellem Skodsborg og Klampenborg resten af tirsdagen, oplyser Banedanmark på Twitter. 

- Det er en større operation at fjerne tog, ordne kørestrøm og fjerne gravkoen, der blev påkørt tidligere i dag på Kystbanen, skriver Banedanmark.

Der kører tog igen onsdag morgen, dog med reduceret drift indtil middag, oplyser Kenneth Laurentius. På DSB's hjemmeside kan man læse, hvordan togene kører.

Havarikommissionen skal undesøge hændelsen

Banedanmark kan ikke fortælle, hvad der er gået galt, da det er Havarikommissionens opgave at finde ud af. De vil undersøge, hvilken kommunikation der har været mellem de involverede parter, og foretage målinger, som skal give et billede af, hvad der er sket.

Havarikommissionen frigav toget tirsdag middag. Banedanmark er derfor begyndt at fjerne toget og gravemaskinen fra sporet, siger DSB's områdechef:

- Vores prognose er, at vi arbejder her på stedet frem til klokken 20. Derfor er det vigtigt, at man opdaterer sig på rejseplanen og DSB’s hjemmeside for at holde øje med, hvordan det udvikler sig.