Købmand stukket ned med kniv i Spar-butik

Det 55-årige offers tilstand betegnes som meget alvorlig. En 20-årig mand er anholdt for drabsforsøg.

En mand blev lørdag eftermiddag overfaldet med kniv i købmandsbutikken Spar i Suldrup, der ligger cirka 25 kilometer syd for Aalborg.

Nordjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at en 20-årig mand var kommet ind i forretningen, hvor han tilsyneladende umotiveret gik til angreb på butikkens 55-årige indehaver.

Købmanden blev stukket flere gange med kniv, inden to kunder i butikken fik overmandet gerningsmanden. De tilbageholdt ham, indtil politiet nåede frem og kunne anholde ham for drabsforsøg.

Den 55-årige blev kørt til Aalborg Universitetshospital i ambulance med politieskorte. Lørdag aften betegner politiet fortsat hans tilstand som meget alvorlig.

Mandens pårørende er underrettet.

Politi: Gerningsmand kan være psykotisk

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke nogen oplysninger om et eventuelt motiv. Til TV2 Nord fortæller politiet, at den 20-årige bor i Fjerritslev og ingen relationer har til hverken Suldrup eller købmanden. 

Han er lørdag aften blevet personundersøgt på politistationen i Aalborg, men ifølge vagtchefen ved Nordjyllands Politi er han endnu ikke blevet afhørt.

- Vi er ved at vurdere, om han kan afhøres, eller om han er psykotisk. Så vi ved stadig ikke, om han skal blive i arresten i nat, eller om han skal flyttes til psykiatrisk hospital, siger vagtchef Poul Badsberg til TV2 Nord.

Lørdag aften er de tekniske undersøgelser af gerningsstedet i købmandsbutikken begyndt, efter teknikere er nået frem.

Spar Suldrups Facebook-side fremgår det, at butikken er lukket, og at flere oplysninger vil følge senere. I kommentarsporet er sympatierklæringer til den lokale købmand strømmet ind siden nyheden om knivangrebet.