Rockerborg lukkes permanent

Satudarah er utilfreds med lukningen og ønsker ikke at opholde sig på byens barer og restauranter.

Lolland Kommune har lukket rockergruppen Satudarahs klubhus i Maribo permanent. Det sker efter flere måneders uroligheder og skyderier omkring huset.

Kommunen er dermed den første til at gøre brug af et punkt i regeringens bandepakke fra marts, der giver kommunerne mulighed for at forbyde rockerborge, hvis de er til gene eller fare for byens borgere.

- Vi har haft politiet og vores egne jurister indover, og vi føler, at vi kan tillade os at tage den her beslutning om, at man ikke kan bruge huset som opholdssted for grupper, siger borgmesteren for Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (A) til TV 2. 

John Hatting, formand for Kriminalforsorgsforeningen, ser positivt på lukningen. 

- Det er rigtig fornuftigt at lukke dem (klubhusene, red.) og stresse dem (rockerne, red.) og sikre, at de bliver udsat for så meget stress som praktisk muligt. Vi ved fra kriminologien, at jo mere bøvlet det er, jo flere stopper med at være kriminelle, fortæller han til TV 2. 

Ønsker ikke at opholde sig på barer og restauranter

Satudarah er utilfredse med at være smidt ud af klubhuset og mener ikke, at alternativet er til fordel for byens borger. I en mail til TV 2 skriver talsmand Nicky Terp:

- Vi håber og satser da på, at de vil lade os komme tilbage i vores hus, da vi på ingen måder ønsker at hænge på de lokale barer og restauranter rundt i byen. 

Borgmesteren vil ikke kommentere på, at der er en risiko for, at Satudarah fremover vil opholde sig rundt omkring i byen. Men han forsikrer om, at hvis de prøver at åbne et nyt klubhus, vil kommunen forsøge at forhindre det på samme måde som med det netop lukkede klubhus. 

Lolland Kommune har nedlagt forbud mod klubhuset. Video: Sebastian Myrup Hansen

Klubhus har tidligere været lukket i to uger

Siden marts har der været en række voldelige episoder mellem personer fra grupperne Mongols og Satudarah.

I starten af oktober blev der affyret flere skud mod Satudarahs klubhus i Maribo.

Det fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at lukke rockergruppens klubhus i to uger.

Politiet har samtidig oprettet visitationszoner i Maribo og Sakskøbing. Perioden med zonerne er fredag forlænget frem til 3. november, oplyser politiet. 

- Der har i en periode været skudepisoder, knivstikkeri og slagsmål på Lolland og Falster, og da denne uro primært er foregået i Maribo og Sakskøbing, har vi de seneste to uger haft visitationszone i de to byer. Det opretholder vi for at sikre den fortsatte tryghed blandt borgerne, og vi kan se, at det har haft en effekt, da der i de forløbne 14 dage ikke har været uro i de to byer, siger politiinspektør Kim Kliver og understreger:

- Ved vores operative tilstedeværelse i området har vi konstateret. at der stadigvæk er aktiviteter rettet mod hinanden i de to grupper, og som følge deraf vil politiet fortsætte den synlige og målrettede tilstedeværelse.