24-årig forsvundet - 22-årig kammerat sigtet i sagen

En 22-årig mand blev søndag fremstillet i grundlovsforhør og løsladt, men han er fortsat sigtet.

Søndag morgen genoptog politiet eftersøgningen af den 24-årige mand, som lørdag forsvandt i vandet nord for Frederikssundbroen. 

Den 24-årige sprang i vandet sammen med en 22-årig mand, da der udbrød brand i den sejlbåd, de befandt sig på, men det var umiddelbart kun den 22-årige, der fik reddet sig selv i land.

Politiet har efterfølgende valgt at sigte den 22-årig mand for brandstiftelse, men vil ikke oplyse, hvorfor manden nu er sigtet.

Lørdag aften blev eftersøgningen af den 24-årige indstillet, indtil politiet genoptog arbejdet, da det igen blev lyst søndag.

- Vi leder med helikopter, der er indkaldt ekstra hunde til at lede på land og ved kyststrækningen, og der er en båd på vandet, der leder efter ham, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Jan Hedager til TV 2.

Klokken 14.00 søndag har politiet valgt at indstille eftersøgningen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Fortsat sigtet

Den 22-årige mand, som ejer båden, blev søndag  løsladt efter et grundlovsforhør ved Retten i Hillerød.

Det oplyser mandens forsvarer, Ulrik Sjølin Pedersen. 

Bådejeren er fortsat sigtet for brandstiftelse, der har udsat andres liv for fare. Subsidiært er manden sigtet for at have sat båden i brand for at få forsikringspenge. 

Hans 24-årige kammerat er søndag eftermiddag fortsat savnet. 

Teknikere fra politiets specialafdeling Nationalt Kriminalteknisk Center er søndag i gang med at undersøge båden nærmere.

- Vi er i gang med at undersøge båden for spor - dels for at afdække brandårsagen, og dels for at klarlægge hændelsesforløbet, siger vagthavende hos Nordsjællands Politi.