Stor aktion gav pote i Nordjylland: 15 anholdt efter indbrudsbølge

16x9
Arkivfoto. Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Ved over 20 ransagninger blev der fundet designerstole og smykker, som menes at stamme fra en stribe indbrud.

En stor aktion i Nordjylland, hvor politiet foretog en stribe ransagninger, endte torsdag med, at 15 formodede indbrudstyve blev anholdt og sat bag tremmer.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

- Vi har efterforsket længe mod flere af de anholdte personer, og i går skred vi så til handling i en samlet anholdelsesaktion, siger politikommissær Sune Myrup, der er leder af efterforskningen.

- Mens aktionen pågik, blev vi ledt på sporet af andre mulige gerningsmænd. Derfor kunne vi anholde flere end ventet, forklarer han.

PH-lamper og designerstole

Ud over anholdelserne gennemførte politiet 21 ransagninger.

- Og under disse ransagninger fandt vi en stor mængde koster, som vi har beslaglagt, da vi mener, at de stammer fra indbrud, siger politikommissær Sune Myrup.

Der blev blandt andet fundet 32 designerstole, designerborde, PH-lamper, smykker, sølvtøj, computere og fladskærme.

- Vi ved, at særligt mange borgere i blandt andet Vendsyssel har været plaget af indbrud. Og derfor er jeg overordentligt tilfreds med aktionens forløb med de mange anholdelser og beslaglagte koster, siger politikommissær Sune Myrup.

Flere anholdelser kan ske

De anholdte er alle mænd i alderen fra 21-52 år, der er bosat i lokalområdet.

Fire af de anholdte blev fredag morgen fremstillet i grundlovsforhør i Hjørring tiltalt for 13 forhold. 

De tre nægtede sig skyldige, mens den fjerde erklærede sig skyldig i ni af 13 forhold. Han sagde desuden, at han var alene om at udføre indbruddene, skriver TV 2 Nord.

Resten af de anholdte er blevet løsladt igen efter afhøring, men de er fortsat sigtet for forbrydelser som indbrud og hæleri. Indbruddene er blevet begået i august, september og oktober i år.

Derudover oplyser politiet, at der kan ske flere anholdelser i sagen, da efterforskningen stadig er i gang.