Ville samle vinduesvisker op - lukkede motorvej i seks timer

16x9
Fynske Motorvej måtte den 9. november 2016 spærres i flere timer i østgående retning. Arkivfoto. Foto: Claus Fisker / Scanpix

Fynbo bragte andre bilister i fare, da han standsede i første vognbane på motorvejen og steg ud af bilen, mener landsretten.

En 59-årig mand fra Vestfyn har ved Vestre Landsret fået en dom på 20 dages betinget fængsel, fordi han i november sidste år standsede sin bil på motorvejen og udløste et større færdselsuheld.

Manden blev også idømt en bøde på 2500 kroner og seks måneders ubetinget frakendelse af retten til at køre bil.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Fyns Politi til TV 2.

Tabte vinduesvisker

Det var den 9. november sidste år, at manden kørte mod øst ad Fynske Motorvej, da han mistede en vinduesvisker mellem Ejby og Aarup. Det fik ham til at standse bilen i første vognbane og stige ud for at finde viskeren.

Mandens utraditionelle parkering førte til, at en minibus og to lastbiler stødte sammen. Ingen kom alvorligt til skade, men motorvejen var lukket i seks timer, mens oprydningen stod på.

Han slap i første omgang med en bøde i byretten, men tirsdag skulle sagen for landsretten.

Og her mente retten, at manden på en særligt hensynsløs måde havde forvoldt fare for andre trafikanters liv og førlighed og derfor skulle dømmes efter straffeloven.

Mener, visker var nødvendig

Den 59-årige har i retten forklaret, at vinduesviskeren var nødvendig for, at han kunne se ordentligt ud af ruden.

Men det var landsretten ikke enig i. Retten lagde vægt på, at der ganske vist var vådt føre, men at der hverken var regn eller snevejr.

Desuden lagde retten vægt på, at vinduesviskeren, der faldt af, sad i bilens højre side, og at den 59-åriges udsyn derfor ikke var hindret i en sådan grad, at det var nødvendigt at standse bilen.

Landsretten vurderede også, at manden, selvom han tændte katastrofeblinket, var skyld i færdselsuheldet, der fulgte, fordi hans bil holdt i det ene spor.