To anholdt for at kidnappe butiksdetektiv fra Føtex

16x9
Sløret foto fra overvågningsvideoen, som politiet frigav i sidste uge. Foto: Overvågningsvideo

Politiet efterlyste i sidste uge to mænd bag et butikstyveri og efterfølgende frihedsberøvelse. Det har nu givet pote.

Københavns Vestegns Politi har anholdt to mænd i en opsigtsvækkende sag.

Mændene er mistænkt for butikstyveri, vold og frihedsberøvelse, oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

De formodes at være identisk med de to mænd, der den 27. juli i år fyldte en indkøbskurv med elektronik og kødvarer i Føtex i indkøbscentret Rødovre Centrum og efterfølgende forlod butikken uden at betale for varerne.

Kidnappede butiksdetektiv

Sagen udviklede sig dog fra at handle om butikstyveri, da en butiksdetektiv satte efter de to mænd ud til parkeringspladsen ved Rødovre Centrum. Her fik butiksdetektiven kontakt til mændene ved at åbne passagerdøren til deres bil.

Det fik imidlertid gerningsmændene til at bakke og hive butiksdetektiven med ind i bilen, oplyser politiet.

Gerningsmændene kørte derefter fra stedet med butiksdetektiven, som de udsatte for flere spark undervejs, inden detektiven blev sluppet fri på Højnæsvej.

Her ses butiksdetektiven eftersætte mændene hen over parkeringspladsen.
Her ses butiksdetektiven eftersætte mændene hen over parkeringspladsen. Foto: Overvågningsvideo

- Butiksdetektiven siger, de skal stoppe og trækker i bilens håndbremse. Gerningsmanden på bagsædet flytter sig, så han bedre kan ramme butiksdetektiven med spark, og butiksdetektiven får et hårdt spark på hoften, fortalte politikommisær Henrik Hougaard i sidste uge til TV 2.

Han fortalte, at butiksdetektiven var udsat for "hårdhændet behandling".

Efterlyst med foto

Optrinnet blev fanget på overvågningsbillederne fra Føtex' parkeringsplads, og Københavns Vestegns Politi valgte i sidste uge at frigive billederne i håbet om, at nogen ville genkende de to mænd eller bilen. Og det har tilsyneladende givet pote.

To mistænkte mænd blev tirsdag anholdt og er blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

- Vi har modtaget en del henvendelser, siden vi i sidste uge gik ud med efterlysningen, og det er en stor hjælp. Så tak til alle, der delte vores efterlysning og rettede henvendelse til politiet i denne sag, udtaler politikommissær Henrik Hougaard i pressemeddelelsen.