Black Army har afleveret nøglerne til Odense-klubhus

Efter et stort pres fra kommune og politi har banden Black Army kastet håndklædet i ringen. Sådan lyder analysen fra Odenses borgmester.

I et hus på Nyborgvej i den østlige del af Odense har bandegrupperingen Black Army haft sit klubhus, men det er nu slut.

Black Army er flyttet og husnøglen afleveret, bekræfter byens borgmester Peter Rahbæk Juel (S) overfor TV 2.

- Det er en rigtig god nyhed. Ikke mindst for de naboer i området, der har været plaget af deres hensynsløse adfærd, siger han.

- Det er også en god nyhed for byen, da vi ved, at huset har været brugt som base for deres kriminelle aktiviteter og har været et sted, hvor unge mennesker blev rekrutteret til banden. Det er et vigtigt slag, som nu er vundet.

Trusler og afspresning

Flytningen kommer efter en periode med uro og utryghed. Der har blandt andet været en række sager, hvor butiksindehavere og hjemløse er blevet afpresset af banden.

Og Odense-borgmesteren erkender da også, at kampen mod banderne og Black Army ikke er slut endnu.

- De er stadig i byen, og jeg er sikker på, at de vil prøve at lave deres kriminelle forretninger på andre måder. Men så tager vi kampen derfra sammen med politiet, siger Peter Rahbæk Juel.

Han afviser, at Black Army har opsagt huset på Nyborgvej til fordel for en anden ejendom i Odense.

- Det har vi ikke nogen forlydender om.  Det virker til, at de lige nu er lidt stækket og svækket af den kamp, som vi har udsat dem for. Men vi holder selvfølgelig øje, og skulle de stikke deres grimme ansigt frem andre steder, så sætter vi også foden ned der, siger Peter Rahbæk Juel.

Ifølge borgmesteren har man sat massivt ind overfor banderne, og omkring 50 rocker- og bandemedlemmer sidder lige nu fængslet.

Derudover har kommunen frataget flere deres kontanthjælp, ligesom man har brugt de nye bestemmelser i den seneste rocker- og bandepakke til at holde bandernes klubhuse under skarpt opsyn.

- Nu går de selv, og hvis de ikke selv var gået, så er jeg sikker på, at vi inden længe ville kunne smide dem ud, siger Peter Rahbæk Juel.

Et skridt i den rigtige retning

Også hos Fyns Politi glæder man sig over, at Black Army nu forlader klubhuset. 

- Det her er en lille sejr og et skridt den rigtige vej, siger politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.

- Jeg ser det som udslagsgivende, at hele civilsamfundet har stået sammen og lagt et fælles pres. Der er rigtig mange aktører, der igennem et langt sejt træk har gjort en indsats.

Black Army har forladt deres bandeklubhus på Nyborgvej, opsagt lejemålet og afleveret nøglerne. Det er jeg blevet...

Posted by Peter Rahbæk Juel on Tuesday, 12 September 2017