Barnevogn med sovende baby stjålet

En 23-årig rumænsk kvinde bliver udvist af Danmark i seks år, efter hun har erkendt at have stjålet en barnevogn med sovende baby i.

Alle småbørnforældres værste mareridt blev mandag virkelighed for et forældrepar.

Lige efter klokken 10 stjal to kvinder en barnevogn med en sovende baby foran et rækkehus på Jens Warmings Vej i Sundby på Amager.

Det bekræfter Købehavns Politi over for TV 2.

Torben Madsen, politikommissær fra Københavns Politi, siger om episoden:

- Jeg kan bekræfte, at vi får en anmeldelse om et tyveri af en barnevogn på Amager mandag formiddag. To kvinder har stjålet en barnevogn med en sovende baby i, men bliver stoppet cirka 100 meter længere nede af vejen af forældrene. Den ene kvinde bliver pågrebet og tilbageholdt, indtil politiet relativt kort efter dukker op. Den anden kvinde er stadig på fri fod, men hende eftersøger vi i øjeblikket.

- Den anholdte er en 23-årig rumænsk kvinde, der tirsdag formiddag bliver fremstillet i grundlovsforhør sigtet for tyveri. Her skal vi blandt andet have klarlagt motivet, fortæller Torben Madsen.

Vidner forklarer, at den kvinde, der undslap, blev kørt væk af en mandlig chauffør fra gerningsstedet. Kan politiet bekræfte det?

- Det kan vi ikke bekræfte, men det undersøges nærmere, siger Torben Madsen, der betegner hændelsen som et 'særtilfælde'.

Chokeret familie og naboer

Familien til den bortførte baby er for chokerede til at tale med TV 2.

Det fortæller Majbritt Gilbert Jespersen, der som nabo har været i kontakt med familien. Hun fortæller, at familien blev klar over situationens alvor og advaret via babyalarmen. Herefter satte de i løb, indhentede og tilbageholdte den ene af kvinderne.

Hun er selv mor til to børn og rystet over hændelsen. Det fik hende i aftes til tasterne.

Hendes Facebook-opslag har skabt røre på de sociale medier, og opslaget er i skrivende stund blevet delt mere end 1800 gange og har affødt mange vrede kommentarer.

- Vi naboer på vejen er i chok, skriver Majbritt Gilbert Jespersen og fortsætter:

- Pas på jeres børn derude, og lad dem ikke stå i barnvogne uden opsyn selv i en tryg gård eller et trygt villaområde, lyder opfordringen.

- Skrækkeligt

Majbritt Gilbert Jespersen bor selv på Jens Warmings Vej på Amager og beskriver stedet som sikkert.

- Der bor mange småbørnsfamilier i kvarteret, og her er stille og roligt. Mange forældre sætter deres barnevogne ud foran på vejen, når børnene skal have en middagslur, men det slutter nok nu.

- Det er skrækkeligt, og vi er alle meget chokerede og berørte af situationen, siger Majbritt Gilbert Jespersen til TV 2.

Hun oplyser, at der heldigvis ikke skete noget med babyen under forløbet.

Udvist af Danmark

Den 23-årige rumænske kvinde har tirsdag fået sin straf efter et grundlovsforhør i Københavns Byret.

Politiken skriver, at retten har idømt kvinden 20 dages fængsel og en udvisning af Danmark i seks år. Hun har erkendt, at hun stjal barnevognen, men afviste, at hun ville bortføre barnet.

Ifølge avisen forklarede den 23-årige rumænske kvinde, at hun ikke var klar over, der lå et barn i barnevognen.

- Jeg så først barnet, da han tog det op, sagde hun under afhøringen og fortalte om baggrunden for tyveriet af barnevognen:

- Den var pæn. Jeg manglede en barnevogn til min egen søn, fortalte hun i retten.