Betjent sparket i hovedet ved slagsmål på Amager

16x9
Arkivfoto. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Danmark

Politiet blev natten til søndag kaldt til større slagsmål mellem to grupperinger i København. En er anholdt.

En københavnsk politimand blev natten til søndag sparket i hovedet, da han sammen med kolleger var tilkaldt til et større slagsmål på Amager Strandvej i København.

En 18-årig mand fra København er blevet anholdt og sigtet for vold mod tjenestemand. 

Politiet fik lige før klokken fire en anmeldelse af, at et større slagsmål mellem to grupperinger var i gang på et grønt område ved Amager Strandvej 22.

- Anmeldelsen lyder på, at der var 10-15 stykker. Men da vi møder op, er nogle af dem forsvundet, siger vagtchef Henrik Brix, Københavns Politi. 

Slap af sted med knubs

En af slagsbrødrene så sig tilsyneladende gal på politiet og rev en mandlig betjent omkuld. Betjenten blev sparket i hovedet.

- Han fik nogle knubs, men kom ikke alvorligt til skade, siger Henrik Brix.

Politiet ved ikke, hvad konflikten mellem de to grupperinger handlede om. Ingen af deltagerne har haft lyst til at anmelde noget som helst.

Intet tyder på, at der er tale om en banderelateret konflikt, oplyser vagtchefen.

Tre dage til at samle beviser

Den 18-årige blev søndag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

Her fandt dommeren ikke mistanken mod ham tilstrækkeligt velbegrundet til at fængsle ham for at forhindre ham i at begå lignende kriminalitet.

Derimod fik han anholdelsen opretholdt i tre gange 24 timer, oplyser anklager Anders Larsson, Københavns Politi. Det betyder, at politiet nu har tre dage til at forstærke beviserne, hvis manden fortsat ønskes varetægtsfængslet.

Den 18-årige nægter sig skyldig.

- Han nægter pure at have gjort det, han er sigtet for. Ifølge ham selv har han ikke væltet og sparket nogen, siger Anders Larsson.