Mand fundet død efter flugt fra politiet

16x9
Politibilen blev totalskadet. Foto: René Lind Gammelmark / René Lind Gammelmark

Den Uafhængige Politianklagemyndighed efterforsker nu sagen, hvor en 47-årig mand fra Esbjerg er død.

 Den 47-årige mand, som i går stjal en patruljevogn, som han efterfølgende kørte galt med og smadrede, er blevet fundet død. 

- Jeg bekræfte, at det er den samme mand, som er fundet død, og at der er tale om et selvmord, siger Torben Rungstrøm fra Sydøstjyllands Politi til Vejle Amts Folkeblad.

Overfor TV 2 bekræfter Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), at man har indledt en efterforskning i sagen.

I en pressemeddelelse skriver DUP, at man ikke har yderligere oplysninger i sagen.

Den 47-årige mand blev søndag morgen klokken 4.27 standset af politiet på Tingvejen og sigtet for spirituskørsel. I et uopmærksomt øjeblik lykkedes det manden at sætte sig bag rattet i patruljevognen og stikke af, men det blev ikke nogen lang tur for ham. 

På Tingvejen kørte manden galt, og han stak efterfølgende af fra uheldet.

Politiet satte en større eftersøgning i gang efter manden.

- Vi er bange for, han ligger derude og har brug for lægehjælp, sagde Flemming Lau, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, søndag til TV 2.

I jagten på manden har der både været indsat en helikopter fra Forsvaret samt hundepatruljer. Den Uafhængige Politiklagemyndighed er gået ind i sagen.

 - Jeg ved ikke præcis, hvorfor Den Uafhængige Politiklagemyndighed er inde over sagen, men jeg kan slå fast, at politiet intet har med dødsfaldet at gøre, siger vagtchef Torben Rungstrøm til Vejle Amts Folkeblad. Den 47-årige mand kommer fra Esbjerg.